Ο Κασσελάκης των καπνών θέλει συνέδριο σε αρένα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Eurokinissi

Πώς εξηγείται το μεγάλο ενδιαφέρον του «έκπτωτου» για τον χώρο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτήματα δημιουργεί η… μεγάλη αγωνία που φαίνεται να διακατέχει την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη για τον χώρο όπου πρόκειται να γίνει το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ζήτημα προφανώς δευτερεύον συγκριτικά με το περιεχόμενο του συνεδρίου, είτε αυτό αφορά την πολιτική συζήτηση ή τους πολιτικούς συσχετισμούς του. Σε ανακοίνωσή του γραφείου γίνεται λόγος για την πιθανότητα τον συνέδριο να διεξαχθεί «σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που είναι κλειστό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια».

Επίσης τίθενται ερωτήματα για τους όρους μίσθωσης τους χώρου! Μάλιστα ο διαπρύσιος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη Πέτρος Παππάς το… πήγε ακόμη παραπέρα. Σε ανάρτησή του μιλά για «μπουζουξίδικο» ενώ απευθυνόμενος στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «μπορείτε και καλύτερα: Σε καφετέρια, σε υπαίθριο παζάρι, σε κάποιο εγκαταλελειμμένο Τσίρκο ίσως;».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι αναφορές αρχικά είναι ενταγμένες στην συνολική προσπάθεια του Στέφανου Κασσελακη για απαξίωση του κόμματος. Επιπλέον όμως καταδεικνύουν και ένα πολιτικό στοιχείο: Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως ο περιορισμός της όποιας πολιτικής του επιρροής σε συνδυασμό με τις καταστατικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει καν να επιχειρήσει την εφαρμογή του σχεδίου περί ανατροπής των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου φιλοδοξεί μόνον στις… εντυπώσεις. Ιδίως αν αυτές δώσουν στις τηλεοπτικές κάμερες εικόνες «αγανακτισμένων μελών» ανάλογες με αυτές που καταγράφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Για έναν τέτοιο σχεδιασμό – όπως είναι εύλογο- θα ήταν πιο πρόσφορο το συνέδριο να γίνει σε χώρο πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας από όσο απαιτείται για τον αριθμό των συνέδρων. Έτσι ώστε να συντρέχουν οι προϋποθέσεις το συνέδριο να μεταβληθεί σε αρένα. Εξ ου και το μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό. Επίσης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζονται σκωπτικά οι αναφορές σε «μπουζουκτσίδικα». Ιδίως από την στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες στο προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο γήπεδο του Ta – Kwon – Do ο αρχικός σχεδιασμός του Στέφανου Κασσελάκη ήταν να κάνει εμφάνιση… κέντρου της παραλιακής.

Συγκεκριμένα είχε ζητηθεί κατά την είσοδό του στον χώρο να σβήσουν τα φώτα, να «πέσει πάνω του» προβολέας και να υπάρχουν και… καπνοί. Αυτό φέρεται να αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μετά από διαμαρτυρίες μελών του προεδρείου του συνεδρίου, που απείλησαν μάλιστα μέχρι και με παραίτηση!

Έτσι από τον όλο σχεδιασμό απέμεινε το ενσωματωμένο μικρόφωνο και τα ακουστικά με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνονταν στους συνέδρους!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα