Eurovision 2025: Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για τον εθνικό τελικό – Πώς να καταθέσετε τραγούδι

Διαβάζεται σε 2'
Εurovision 2025
Εurovision 2025 ΕΡΤ

Άρχισε η υποβολή συμμετοχών για τον εθνικό τελικό της ΕΡΤ για την Eurovision 2025. Μέχρι πότε και με ποιον τρόπο μπορείτε να καταθέσετε την πρότασή σας.

Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συμμετοχής στον 69o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση προκειμένου να λάβει μέρος στη διαδικασία ανάδειξης του τραγουδιού και του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Εurovision 2025, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 24:00.

Η πρόσκληση συμμετοχής, όπως και η φόρμα υποβολής προτάσεων, είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο https://company.ert.gr/eurovision2025.

ΕΡΤ: Η μεγάλη αλλαγή στη Eurovision μετά από 22 χρόνια

Φέτος η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, επιστρέφει στο κοινό.

Όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤΚατερίνα Κασκανιώτη, η επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας θα γίνει μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας, κάτι που έχει να συμβεί 22 χρόνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, επιστρέφει ο εθνικός τελικός, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πολλούς καλλιτέχνες για να συμμετέχουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα