Χαρίτσης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από Λαϊκό Μέτωπο ανάλογο του γαλλικού

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Για μία ακόμη φορά, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα στα πρότυπα της Γαλλίας.

Στον ιδρυτικό χαρακτήρα του πρώτου συνεδρίου της Νέας Αριστεράς που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Νοεμβρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ, Αλέξης Χαρίτσης στη συζήτηση που είχε με το δημοσιογράφο Γιώργο Μικελόπουλο στο πλαίσιο του 5oυ Olympia Forum.

Όπως είπε, στόχος του συνεδρίου είναι να γίνει ένα «νέο ξεκίνημα», δηλαδή να συγκροτηθούν τα όργανα του κόμματος και να παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις. Χαρακτήρισε «αποτυχία» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναγνωρίζοντας ότι «χρειάζονται τολμηρά βήματα» προκειμένου να εδραιωθεί η Νέα Αριστερά.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα επανεξέταζαν μια συνεργασία σε περίπτωση αποχώρησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «δεν είναι ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης», ωστόσο σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία Κασσελάκη προκάλεσε «πρωτοφανή ευτελισμό και απαξίωση» που αγγίζει ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο και το χώρο της Αριτεράς.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως η Νέα Αριστερά οφείλει να δώσει «ουσιαστικό πολιτικό» περιεχόμενο «από αριστερή σκοπιά» στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει «ευτελιστεί». Αναφέρθηκε μάλιστα στο πρόγραμμα 6 σημείων που παρουσίασε στη ΔΕΘ το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει «βασικό έδαφος συνεννόησης» και κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Επιπρόσθετα, παραδέχθηκε πως για τη σημερινή «ζοφερή» κατάσταση που η βασική αντιπολίτευση έρχεται από τα δεξιά της κυβέρνησης, έχει «ευθύνη» και η Αριστερά και γι’ αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα ένα «αντίστοιχο Λαϊκό Μέτωπο», όπως αυτό που έγινε στη Γαλλία ως απάντηση στην ακροδεξιά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τοπικό έργο του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσάκωνα, τόνισε ότι αν και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την περιοχή, «είναι σαφές ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου δεν υπάρχει βούληση να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο» και «παραπέμπεται στις καλένδες», κάτι που «αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής».

Φωτογραφίες από το 5ο Olympia Forum:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα