Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Διαβάζεται σε 2'
Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Η Ιστορία και οι Θησαυροί της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ενός από τα μεγαλύτερα ενεργά Εθνικά Κληροδοτήματα της Ελλάδας, αποκαλύπτονται στο ευρύ κοινό, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του Ιδρύματος διασώζεται, προβάλλεται, αναδεικνύεται και γίνεται ελεύθερα προσβάσιμο, αναδεικνύοντας την ιστορία του και την προσφορά του, όπως αυτή ορίζεται στο όραμα των αδελφών Ριζάρη.

Αρχειακό υλικό, έργα τέχνης και ειδικές συλλογές, βιβλία και παλαίτυπα, καθώς και ηχητικό περιεχόμενο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν προσφέρεται σε ελεύθερη διαδικτυακή αναζήτηση στο rizarios.gr

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 18:00 η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια λαμπρή τελετή τα αποτελέσματα του έργου «Ψηφιακή Ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής».

Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία Του η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα MC3
Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό από τις 17.30μμ. έως τις 20.00μμ

https://rizarios.gr/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα