Μουζάλας: Ο Κασσελάκης πρέπει να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'
Ο Γιάννης Μουζάλας
Ο Γιάννης Μουζάλας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μουζάλας διατύπωσε την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, τις αναταράξεις και τους κραδασμούς στο κόμμα μίλησε στην εκπομπή ΕΡΤNews Update ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.

“Η δύσκολη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα κενό αντιπολίτευσης, το οποίο είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιλαϊκών πολιτικών του κ. Μητσοτάκη. Και τώρα πάμε να δούμε τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ένα, κατά τη δική μου την άποψη, ένα ιστορικό ατύχημα με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο υποστήριξα και εγώ. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απεδείχθη ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, με τον προοδευτικό χώρο, με τις ιστορίες μας, με τους αγώνες του“.

Σε ερώτηση για το εάν ήταν λάθος του κόσμου που τον ψήφισε ο κ. Μουζάλας απάντησε: “Εκ των υστέρων απεδείχθη λάθος, αλλά αυτό είναι μία κουβέντα η οποία λέγεται εύκολα. Δηλαδή ο κόσμος είχε ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία πριν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ πριν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πω ότι η ψήφος δεν είναι κάτι αμετάκλητο. Η ψήφος μέσα σε μία δημοκρατία και μέσα στο εσωτερικό ενός κόμματος υπόκειται σε αναθεωρήσεις. Δεν ήταν γνωστή η πολιτική του κ. Κασσελάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτω από ένα καθεστώς μιας τεράστιας ήττας που υπέστη“.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι ο κ. Κασσελάκης αποφεύγει να κατέβει στις εκλογές: “Έρχεται κάνοντας τη μία κίνηση μετά την άλλη ώστε να μην κατέβει στις εκλογές. Να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο να του πει η Κεντρική Επιτροπή ότι “με αυτά που κάνετε δεν μπορείτε να είστε υποψήφιος”. Γιατί; Γιατί ακριβώς φοβάται να απευθυνθεί στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τέσσερις φορές έχουν γίνει προσπάθειες να μπουν ζητήματα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις τέσσερις φορές ο κύριος Κασσελάκης το απέρριψε. Ο κ. Κασσελάκης δεν θέλει να υποστεί τη βάσανο της ταπείνωσης από την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ“.

“Μετήλθε όλων των μέσων, δεν μπορεί να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος σε ένα κόμμα το οποίο το υβρίζει, του οποίου υβρίζει την ιστορία, στο οποίο στέλνει εξώδικο. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα θέμα πολύ λεπτό. Φανταστείτε το αντίστοιχο στο ΠΑΣΟΚ, φανταστείτε το αντίστοιχο στη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή ότι πάει ο κ. Δούκας στέλνει εξώδικα στην Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στέλνει εξώδικα στον κ. Ανδρουλάκη. Πάει ο κ. Γεωργιάδης κάνει το ίδιο με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν αυτό μέσα στη λειτουργία ενός κόμματος.

Επομένως, ο κ. Κασσελάκης με τις κινήσεις του επεδίωξε να μην είναι υποψήφιος και με τις καινούργιες κινήσεις του επιδιώκει δύο πράγματα: Το ένα είναι να μην αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με βάση τις πολιτικές του” σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Σε ερώτηση εάν πρέπει να διαγραφεί απάντησε καταφατικά και δήλωσε: “Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένας άνθρωπος με αυτές τις πολιτικές και αυτές τις συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις επιθετικές του κινήσεις. Εννοώ μία πλατφόρμα η οποία αντιποιεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάνει μέσα από αυτό;

Ναι μεν μαζεύει εθελοντές που είναι δικαίωμά του, αλλά δεν είχε γίνει έτσι στις προηγούμενες εκλογές και δεν το κάνει κανείς άλλος υποψήφιος. Από την άλλη, φτιάχνει μια βάση δεδομένων για αυτό που στο τέλος θα κάνει, δηλαδή ένα καινούργιο κόμμα και αυτό είναι δικαίωμά του. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να φτιάχνει μια βάση δεδομένων, η οποία αξιοποιεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα