Συνελήφθησαν διεθνώς καταζητούμενοι για ανθρωποκτονία και εμπορία ανθρώπων

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία (Φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομία (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Στο Μεταξουργείο σε τυχαίο έλεγχο συνελήφθη ένα άτομο που αναζητούνταν για υπόθεση ανθρωποκτονίας στην Τουρκία και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ένα άτομο για υπόθεση εμπορίας ανθρώπου.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. το μεσημέρι της Παρασκευής (18/10) στην Πλατεία Μεταξουργείου ένας 39χρονος Τούρκος, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους εντόπισαν τον 39χρονο, να επιβαίνει σε όχημα ως συνοδηγός και τους κάλεσαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου κατά την καταχώρηση των στοιχείων του στη βάση δεδομένων σε συσκευή που φέρουν οι περιπολίες, απασχολούσε ως διωκόμενος.

Έπειτα οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, όπου από την περαιτέρω εξακρίβωση των διωκτικών του εγγράφων προέκυψε ότι ο 39χρονος τον περασμένο Φεβρουάριο συνέδραμε έτερο δράστη σε υπόθεση ανθρωποκτονίας που τελέστηκε στην Τουρκία, με αντάλλαγμα την καταβολή χρηματικού ποσό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε μία άλλη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 66χρονος ημεδαπός δυνάμει ερυθράς αγγελίας της Interpol για την έκδοσή του στις Αρχές της Μολδαβίας για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ειδικότερα, ο 66χρονος, το 2014 μεσολάβησε για τη μεταφορά γυναίκας από τη Μολδαβία στην Κύπρο και την εξασφάλιση της διαμονής της, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα