Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους – Μεταξύ τους κι ένας δήμαρχος

Διαβάζεται σε 2'
Βομβαρδισμοί στον Λίβανο
Βομβαρδισμοί στον Λίβανο AP Photo Hussein Malla

Τέσσερις νεκροί, μεταξύ αυτών ένας δήμαρχος, σε ένα ισραηλινό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου. Μπαράζ προειδοποιήσεων.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον μίας κοινότητας στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος ενός γειτονικού χωριού, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΑΝΙ.

Ο δήμαρχος του χωριού Σοχμόρ, στο δυτικό τμήμα της κοιλάδας Μπεκάα, είναι ο δεύτερος επικεφαλής δημοτικής αρχής που σκοτώθηκε από τότε που το Ισραήλ και η λιβανική Χεζμπολάχ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο την 23η Σεπτεμβρίου.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από μια σειρά ισραηλινών βομβαρδισμών που στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους στη Ναμπατίγια, μια μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας δήμαρχος και μέλη του συμβουλίου του κρίσης.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σήμερα δύο βομβαρδισμούς εναντίον των νότιων προαστίων της Βηρυτού, 45 λεπτά αφότου εξέδωσε μια εντολή εκκένωσης στους κατοίκους αυτού του προπύργιου της Χεζμπολάχ, έγινε γνωστό από μια πηγή ασφαλείας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πλάνα που μετέδωσε το AFPTV δείχνουν στήλες μαύρου και γκρι καπνού να υψώνονται πάνω από την περιοχή που επλήγη, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ, στη συνοικία Χαρέτ Χρεΐ.

Προηγήθηκε εντολή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους νότια της Βηρυτού να απομακρυνθούν από την περιοχή, μετά τη “βροχή” βλημάτων του Λιβάνου προς το βόρειο Ισραήλ.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στα νότια περίχωρα, ιδίως εκείνους (…) της συνοικίας Χρεΐκ: κατοικείτε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ», εναντίον των οποίων ο ισραηλινός στρατός «θα διεξάγει επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον», ανέφερε στην αραβική γλώσσα ένας εκπρόσωπος Τύπου, ο Αβισάι Αντρέε, σε μήνυμά του στο Χ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα