Γαλλία: Βρέθηκε νεκρός ο Simon Fieschi που είχε γλιτώσει από την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo

Διαβάζεται σε 2'
Γαλλία: Βρέθηκε νεκρός ο Simon Fieschi που είχε γλιτώσει από την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo
O Simon Fieschi στη μέση AP

Μετά από εννιά χρόνια θεραπειών και έντονων ψυχολογικών μεταπτώσεων ο Simon Fieschi , που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση του 2015, βρέθηκε νεκρός.

Ο Simon Fieschi ήταν ένα από τα στελέχη του Charlie Hebdo που γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού στις 7 Ιανουαρίου του 2015 στη Γαλλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η επίθεση (εκτός από το γεγονός ότι τον τραυμάτισε) του σημάδεψε τη ζωή. Στις 17 Οκτωβρίου, σε ηλικία 40 ετών, ο Fieschi βρέθηκε νεκρός.

Πληροφορίες αναφέρουν αυτοκτονία. Μετά την επίθεση του 2015 ο Fieschi είχε πέσει σε κώμα. Η σφαίρα είχε τρυπήσει το πνεύμονά του και βγήκε από την αριστερή του ωμωπλάτη. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για οκτώ μήνες και όταν πήρε εξιτήριο έπρεπε να τα κάνει πάλι όλα από την αρχή. Ακόμα και να μάθει να περπατά ή να χρησιμοποιεί τα χέρια του για βασικές λειτουργίες.

Πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2020, είχε αφηγηθεί με λεπτομέρειες τα όσα πέρασε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. “Νόμιζα ότι βρωμούσα φρικτά και ότι κανείς δεν τολμούσε να με πλησιάσει λόγο αυτού. Νόμιζα ότι απλά είμαι ένα πειραματόζωο που κράτησαν στη ζωή για να κάνουν ειδικά πειράματα” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Fieschi παντρεύτηκε τη μνηστή του στο Παρίσι μετά την επίθεση. Αλλά τα ψυχικά του τραύματα δεν έσβησαν ποτέ. “Ηταν αδύνατον ακόμα και να αυτοκτονήσω όσο βρισκόμουν στο κρεβάτι, παράλυτος. Παρά όμως τη συνειδητή μου επιθυμία να σταματήσω να ζω είχα προλάβει να παρατηρήσω τη ενσικτώδη αντίδρασή μου όταν πλησίαζε ο θάνατος, να σηκώνομαι με όλο μου το είναι”.

Τελικά, ανεξάρτητα κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία πνοή του, ο Fieschi φαίνεται ότι δεν κατάφερε να κατανικήσει την επιθυμία θανάτου. Ισως όμως να είχε “πεθάνει” ήδη από την 7η Ιανουαρίου του 2015…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα