Δημήτρης Τσιόδρας στο NEWS 24/7: Να δώσουμε έμφαση στο ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάζεται σε 3'
Ο Δημήτρης Τσιόδρας
Ο Δημήτρης Τσιόδρας INTIME

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας μίλησε στο NEWS 24/7 για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και τις ανάγκες των πολιτών.

Για τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή, τις προτεραιότητές του σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών αλλά και την εκλογική κούρσα για το ευρωκοινοβούλιο μίλησε στην κάμερα του NEWS 24/7 o ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ΔημήτρηςΤσιόδρας.

Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Δημήτρης Τσιόδρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει, τα καθήκοντα που έχει αναλάβει και την πολιτική πορεία του που τον οδήγησε στην ευρωβουλή.

Αναφερόμενος στο πώς βλέπει μέχρι στιγμής ο ίδιος το γεγονός ότι αποτελεί μέλος του σώματος της ευρωβουλής ο κ. Τσιόδρας είπε πως η δουλειά έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ τεχνική μιας και έχει να κάνει με νομοθεσία και με πολύ ειδικά θέματα, πάντως με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η χώρας μας αλλά και η Ευρώπη, οι συζητήσεις που γίνονται στο ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και να φέρουμε αποτελέσματα για τη χώρα μας“.

“Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για τη ζωή των πολιτών”

Η ενασχόλησή του με τις διεθνείς σχέσεις και τα ευρωπαϊκά θέματα ξεκινά πριν από τις σπουδές του ενώ αποτυπώνεται και στα βιβλία τα οποία έχει συγγράψει ο ίδιος αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Έχω σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στις ΗΠΑ, έχω τελειώσει Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και τα ευρωπαϊκά θέματα πάντα ήταν ένα πεδίο ενδιαφέροντος για μένα, έχω γράψει άλλωστε δύο βιβλία για την ΕΕ, ένα το 2017 και ένα που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, ασχολούμουν με πολλά σε σχέση με την Ευρώπη, έχω κάνει συνεντεύξεις με ευρωπαίους πολιτικούς και θεώρησα λοιπόν ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν θα μπορούσα και μέσω της ψήφου των πολιτών να συμμετάσχω στις διαδικασίες που γίνονται σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία”, περιγράφει ο ίδιος.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι μέλος στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων. “Πρόκειται για πολλά πεδία που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών”, αναφέρει ο κ. Τσιόδρας και συμπληρώνει:Θα έλεγα ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών όχι μόνο στο ράφι αλλά και ψηφιακά και σε διάφορους τομείς, από το πώς κλείνουν μία υπηρεσία μέχρι το πώς πληρώνουν τους όρους κλπ., όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητήματα, αλλά και οι υπόλοιποι τομείς ενδιαφέρουν τους πολίτες”

Στην ερώτηση για το αν οι προτεραιότητές του εναρμονίζονται με τις ανάγκες του μέσου πολίτη ο ίδιος απαντά πως: “Αυτό προσπαθώ γιατί όλα τα ζητήματα που ανέφερα άπτονται της καθημερινότητας του κόσμου και ως εκ τούτου όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται τους επηρεάζουν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για τη ζωή τους“.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Τσιόδρα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα