Λίβανος: Σφοδροί βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού

Διαβάζεται σε 2'
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού AP Photo

Πολυκατοικίες στις συνοικίες Χάρετ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ στα νότια προάστια της Βηρυτού χτύπησαν οι ισραηλινές δυνάμεις το πρωί της Κυριακής (20/10)

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής (20/10) στο νότιο Λίβανο, μεταξύ των οποίων και στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπως μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν επίσης δύο ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις το πρωί στην περιοχή Χάρετ Χρέικ και μία στο Χάνταθ – όλες στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, γνωστό ως Ντάχιε.

«Εχθρικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν το πρωί δύο πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το ένα από τα οποία έπληξε πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σ’ ένα τζαμί και ένα νοσοκομείο», μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε σε δεκάδες χωριά και πόλεις στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ έβαλε στο στόχαστρο την πόλη Ναμπατίε για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα.

«Μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν … την πόλη Ναμπατίε επτά φορές», ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου. Προσέθεσε ότι ισραηλινά μαχητικά «πραγματοποίησαν επιθέσεις» σε περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά, κάνοντας λόγο για θύματα.

IDF: Ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Πριν από τα πλήγματα αυτά, το Ισραήλ είχε καλέσει τους κατοίκους δύο συνοικιών των νότιων προαστίων να τις εκκενώσουν, προαναγγέλλοντας τον βομβαρδισμό δύο πολυκατοικιών στις οποίες στεγάζονταν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία του επιτέθηκε σήμερα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «εξάλειψε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

«Βρίσκεστε δίπλα σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα δράσουν στο εγγύς μέλλον», ανέφερε το μήνυμα.

Οι πολυκατοικίες αυτές βρίσκονται στις συνοικίες Χάρετ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, είχε αναφέρει ο ισραηλινός στρατός μερικές ώρες νωρίτερα σε μήνυμά του προς τον πληθυσμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα