Σεπόλια: Αντιρατσιστική πορεία για την εισβολή στη δομή μεταναστών

Διαβάζεται σε 2'
Σεπόλια: Αντιρατσιστική πορεία για την εισβολή στη δομή μεταναστών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια μετά την καταγγελία για εισβολή στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και την επίθεση σε ανήλικο.

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (20/10) στα Σεπόλια, έπειτα από την καταγγελία για εισβολή στην δομή φιλοξενίας μεταναστών και την επίθεση σε ανήλικο.

Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε στα Σεπόλια, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά» η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από το μετρό στους δρόμους των Σεπολίων. Συμμετείχαν: ΚΕΕΡΦΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπολίων, Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς.

Η ΚΕΕΡΦΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “η φασιστική εισβολή στην δομή φιλοξενίας ανηλίκων είναι επίθεση του Εθνικού Μετώπου του Πλεύρη, συνέχεια της στοχοποίησης της δομής στην Πετρούπολη με επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων. Ακόμη ότι οι δράστες της επίθεσης κατά του Μοχάμεντ Ασλάμ έχουν αναγνωριστεί και ότι παραπέμφθηκε στο Τμήμα Ρατσιστικής βίας η διερεύνηση. Στην Πράξη η Αστυνομία δεν έχει συλλάβει κανένα συνεχίζοντας την συγκάλυψη των επιθέσεων των φασιστών”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωπος της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπολίων, ο Μοχάμεντ Ασλάμ, που δέχτηκε την επίθεση, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» και άλλοι.

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την εισβολή στη δομή μεταναστών στα Σεπόλια

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθηνάς για το περιστατικό της εισβολής που καταγγέλθηκε σε δομή στα Σεπόλια.

Κατά πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν αδικήματα όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στην οδό Αμβρακίας και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε μαζικότερο. Φέρεται δε να υπήρξε εισβολή κατοίκων, στη δομή, ορισμένοι εκ των οποίων φαίνεται πως κρατούσαν καδρόνια.

Ίδιες πηγές αναφέρουν τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα