Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Πλήγματα σε χωριά, ανατίναξε σπίτια

Διαβάζεται σε 4'
Βομβαρδισμός του Ισραήλ στον Λίβανο
Βομβαρδισμός του Ισραήλ στον Λίβανο AP Photo/Hussein Malla

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τον Λίβανο, βάζοντας στο στόχαστρο δεκάδες κοινότητες και χωριά στα νότια. Η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 14 διαδοχικά πλήγματα σε διάστημα 15 λεπτών.

Το Ισραήλ «καταστρέφει» τις θέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ «σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα Κυριακή (20/10) ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων, θέσεις που η Χεζμπολάχ ήθελε να χρησιμοποιήσει ως βάσεις για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο βόρειο Ισραήλ, όπου ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης στη γειτονική χώρα.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός, που πραγματοποιεί εφόδους κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ανατίναξε σήμερα με δυναμίτη πολλά σπίτια σε τρία χωριά κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός “διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας για την ανατίναξη σπιτιών” στις γειτονικές μεθοριακές κοινότητες Αντάισεχ, Μάρκαμπα και Ραμπ Ταλατίν, σύμφωνα με το ANI, έπειτα από σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που έθεσαν στο στόχαστρο δεκάδες κοινότητες και χωριά στον νότιο Λίβανο σήμερα.

Όπως μεταδίδει εξάλλου το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), που επικαλείται τοπικές πηγές ασφαλείας, ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς χωριά στον νότιο Λίβανο, ισοπεδώνοντας σπίτια και τεμένη.

Ο στρατός ανατίναξε την πόλη Ράμια κοντά στην Μπιτ Τζμπέιλ στην περιοχή της μεθορίου, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, δήλωσαν στο dpa λιβανικές πηγές ασφαλείας. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για αυτήν την πληροφορία.

Ani: 14 ισραηλινά πλήγματα σε διάστημα 15 λεπτών

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου Ani μετέδωσε πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα «14 διαδοχικά πλήγματα» σε διάστημα 15 λεπτών σε διάφορους τομείς του χωριού Κιαμ, στον νότιο Λίβανο.

Η λιβανική Χεζμπολάχ είπε ότι στοχοθέτησε σήμερα ισραηλινά στρατεύματα σε δύο χωριά στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, το οποίο διεξάγει χερσαίες επιδρομές από την 30ή Σεπτεμβρίου.

Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η φιλοϊρανική ισλαμιστική οργάνωση, που εκτοξεύει καθημερινά βλήματα εναντίον του βορείου Ισραήλ, ανέφερε πως οι μαχητές της στοχοθέτησαν Ισραηλινούς στρατιώτες με «ομοβροντίες ρουκετών» σε δύο χωριά του ίδιου παραμεθόριου τομέα.

Ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε, επίσης, τον θάνατο τριών στρατιωτών του από ισραηλινά πυρά εναντίον ενός από τα οχήματά τους, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο ισραηλινός στρατός κάνει επιδρομές εναντίον της φιλοΐρανικής Χεζμπολάχ.

«Ο ισραηλινός εχθρός στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό όχημα στον δρόμο μεταξύ Έιν Έμπελ και Χανίν στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις νεκροί», δήλωσε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου που ανήρτησε στο Χ.

Με αυτές τις απώλειες, αυξάνεται σε 8 ο αριθμός των Λιβανέζων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εντατικοποίησης των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον του Λιβάνου την 23η Σεπτεμβρίου.

Από την 23η Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία βομβαρδισμών στη λιβανική επικράτεια, ιδίως εναντίον των προπύργιων της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού. Ο ισραηλινός στρατός κάνει επίσης χερσαίες επιδρομές εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης στο νότιο τμήμα της χώρας από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Χεζμπολάχ: Ρουκέτες σε τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς τρεις στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από δεκάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου.

Αυτές οι “ομοβροντίες ρουκετών” έθεσαν στο στόχαστρο τρεις στρατιωτικές “βάσεις”, μεταξύ των οποίων μία εγκατάσταση “αντιαεροπορικής άμυνας”, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ, και δυτικά της λίμνης Τιβεριάδα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε η φιλοϊρανική οργάνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα