ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από το Γεντί Κουλέ με την ζωγραφιά του Τετέ

Διαβάζεται σε 3'
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από το Γεντί Κουλέ με την ζωγραφιά του Τετέ
Εurokinissi

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε σημαντική νίκη στο Ηράκλειο, επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι πράσινοι επέστρεψαν στα τρίποντα με το όμορφο γκολ του Τετέ στο 6ο λεπτό, το οποίο και αφιέρωσε στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Παναθηναϊκός απέδρασε από το Γεντί Κουλέ. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έτσι έφτασαν τους 12 πόντους στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Oπως αναφέρει το Sport24.gr ο Τετέ ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού, με ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο και οι πράσινοι αφιέρωσαν στον Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες τους, όμως το τριφύλλι κράτησε το μηδέν και διαχειρίστηκε ιδανικά το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι (24/10, 19:45) για το Conference League, ενώ την 9η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Άρη στο ΟΑΚΑ (27/10. 18:00). Ο ΟΦΗ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (27/10, 21:00).

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε θέλοντας να πιέσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ωστόσο μπήκε από νωρίς μπροστά στο σκορ. Ο Τετέ έκανε το σουτ εκτός περιοχής και βρήκε δίχτυα στην γωνία του Χριστογεώργου στο 6ο λεπτό.

Οι Κρητικοί θέλησαν να απαντήσουν άμεσα. Ο Γκονθάλεθ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Ντραγκόβσκι βγήκε, δεν έδιωξε μακριά, ο Χατζηθεοδωρίδης πήρε την μπάλα, όμως αστόχησε σε κενή εστία. Λίγα λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει εξαιτίας λάθους του Πολωνού τερματοφύλακα, το οποίο και διόρθωσε.

Ο Παναθηναϊκός φρόντιζε να κυκλοφορεί την μπάλα, ψάχνοντας κενά στην κρητική άμυνα. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ έψαχνε να χτυπήσει γρήγορα και οργανωμένα στην αντεπίθεση. Στο 35′ ο Παναθηναϊκός είχε τελική με σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής.

Στο 41ο ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Γιουνγκ πήρε την μπάλα στα αριστερά, συνέκλινε, έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω. Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο τελικές, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει το μηδέν.

Ο ΟΦΗ άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό και στις αρχές του δευτέρου μέρους, επιχειρώντας κάποια σουτ εκτός περιοχής, ενώ οι πράσινοι είχαν την πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο στο 61ο λεπτό. Ο Αράο πήρε την κεφαλιά, προλαβαίνοντας τον Χριστογεώργο, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς την εστία.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, έριξε τον “ρυθμό” του ΟΦΗ και κράτησε την μπάλα στη συνέχεια, ψάχνοντας τρόπο να “κλειδώσει” το παιχνίδι. Στο 72ο λεπτό ο Τετέ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα με τον Χριστογεώργο να διώχνει. Ο Αλόνσο φρέσκαρε την ομάδα του, ενώ ο Ράσταβατς με τις αλλαγές του έκανε το all in.

Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο σκορ και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα