Μήπως μπορείτε να συντομεύετε με την αγκαλιά σας παρακαλώ;

Διαβάζεται σε 2'
Μήπως μπορείτε να συντομεύετε με την αγκαλιά σας παρακαλώ;
iStock

Αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία έχει θεσπίσει χρονικό όριο στις αγκαλιές, για τη βελτίωση της ασφάλειας και την καλύτερη ροή κυκλοφορίας.

Το να αγκαλιάζετε τους αγαπημένους σας για αποχαιρετισμό θα μπορούσε να σας φέρει σε μπελάδες σε ένα αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας, εάν η αγκαλιά σας καθυστερήσει πολύ.

Σύμφωνα με τον Guardian, το διεθνές αεροδρόμιο στο Dunedin, μια πόλη της Νέας Ζηλανδίας, έχει θεσπίσει ένα όριο τριών λεπτών στις αγκαλιές, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διατήρηση της ροής της κυκλοφορίας στη ζώνη αποβίβασης.

Μια πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη ζώνη αποβίβασης του αεροδρομίου προειδοποιεί: «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά. Για αποχαιρετισμούς, χρησιμοποιήστε το πάρκινγκ».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Dunedin Airport, Dan De Bono, δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Radio New Zealand (RNZ) ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα στις ζώνες αποβίβασης μπορεί να είναι «αρκετά έντονα» και να περιλαμβάνουν απειλές για επιβολή προστίμων, κάτι που το αεροδρόμιο ήθελε να αποφύγει. «Προσπαθούμε να διασκεδάσουμε με αυτό. Είναι ένα αεροδρόμιο και αυτές οι τοποθεσίες αποβίβασης είναι κοινές τοποθεσίες για αποχαιρετισμούς», είπε ο De Bono στο RNZ, προσθέτοντας ότι πολλοί άνθρωποι καθυστερούσαν πάρα πολύ στη ζώνη αποβίβασης.

«Δεν υπάρχει χώρος για άλλους», είπε. «Έχει να κάνει με το να έχουν όλοι την ευκαιρία για να αποχαιρετιστούν. Μερικές φορές, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούσαν τη ζώνη αποβίβασης για να συμμετάσχουν σε ερωτικές πράξεις της τελευταίας στιγμής» είπε ο De Bono.

Το αεροδρόμιο δεν θα έχει ειδική μονάδα αστυνομίας που θα επιβάλλει τον κανόνα, είπε ο De Bono, αλλά το προσωπικό μπορεί να ζητήσει ευγενικά από τους ανθρώπους που καθυστερούν να μετακινηθούν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο De Bono είπε ότι η νέα σήμανση «προκάλεσε μεγάλη αναταραχή». Οι επικριτές σε μια ανάρτηση στο Facebook, που είχε δεκάδες χιλιάδες προβολές, σχολίασαν ότι το αεροδρόμιο δεν μπορεί να υπαγορεύει πόσο χρόνο επιτρέπεται να αγκαλιάζονται οι άνθρωποι, με έναν σχολιαστή να περιγράφει τον κανόνα ως «απάνθρωπο». Άλλοι επαίνεσαν το αεροδρόμιο για τη φιλική του προσέγγιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα