Ισραήλ: Ρουκέτες κοντά στο ξενοδοχείο του Μπλίνκεν – Σε καταφύγιο Αμερικανοί αξιωματούχοι

Διαβάζεται σε 2'
Άφιξη Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ
Άφιξη Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ (Nathan Howard/Pool Photo via AP)

Σε καταφύγιο έσπευσε ομάδα της αμερικανικής αποστολής στο Τελ Αβίβ μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (23/10), στο Τελ Αβίβ, και συγκεκριμένα κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, λογω ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε η αμερικανική αποστολή στο Τελ Αβίβ.

Ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και δημοσιογράφοι που συνοδεύουν την αποστολή στην περιοχή εγκατέλειψαν άμεσα την αίθουσα του πρωινού και έσπευσαν στο καταφύγιο, στον κάτω όροφο του ξενοδοχείου μαζί με άλλους πελάτες και προσωπικού του ξενοδοχείου.

Η κατάρριψη των ρουκετών έγινε λίγο μετά την αναχαίτιση από τις ισραηλινές δυνάμεις δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύτηκαν από τα ανατολικά, με στόχο το Εϊλάτ.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα “Ισλαμική Αντίσταση” του Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εϊλάτ, δηλώνοντας ότι έπληξε “ζωτικούς” στόχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα