Η Γερμανία υπερδιπλασιάζει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Στρατιώτες του Ισραήλ στη Γάζα
Στρατιώτες του Ισραήλ στη Γάζα AP Photo Ohad Zwigenberg

Η κυβέρνηση Σολτς διπλασίασε τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ ενώ ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαίνεται.

Η γερμανική κυβέρνηση αύξησε τις άδειες για παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, ξεπερνώντας κάθε πρότερη εκτίμηση, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σήμερα.

Από τον Αύγουστο, οι εγκρίσεις εξαγωγών στρατιωτικών εξοπλισμών στο Ισραήλ έχουν συνολικά αξία 94,05 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τα 45,7 εκατ. ευρώ, που ήταν η αξία των εγκεκριμένων εξαγωγών κατά ενημέρωση το υπουργείο Οικονομικών την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ (κάτω Βουλή) κατά τη διάρκεια του έτους ως τη 13η Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νέα δεδομένα, που περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου, περιέχονται σε απάντηση σε ερώτηση που κατατέθηκε από βουλευτή του κόμματος Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW), που εναντιώνεται στις παραδόσεις όπλων.

Οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ προκαλούν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία εδώ και μήνες.

Την περασμένη χρονιά, η κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ενέκρινε πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 326,5 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πολεμικών όπλων αξίας 20,1 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα