Από ναρκωτικά μέχρι και κέτσαπ στις βρετανικές φυλακές – Πώς τα προμηθεύονται

Διαβάζεται σε 2'
Από ναρκωτικά μέχρι και κέτσαπ στις βρετανικές φυλακές – Πώς τα προμηθεύονται
iStock

Κρατούμενοι των βρετανικών φυλακών στρατολογούν χειριστές drone για να προμηθεύονται από ναρκωτικά μέχρι και κέτσαπ.

Συμμορίες στις βρετανικές φυλακές έχουν βρει τον πιο αποτελεσματικό και έξυπνο τρόπο, ώστε να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται από τον “έξω κόσμο”. Οι κρατούμενοι στρατολογούν χειριστές drone με άριστη τεχνογνωσία, προκειμένου να τους προμηθεύουν όσα χρειάζονται πετώντας τα από τα παράθυρα των κελιών.

Ο Det Supt Andy Buckthorpe, της αστυνομίας του Μάντσεστερ (GMP), είπε ότι ήταν μια «συνεχής μάχη» για τις αρχές να εντοπίζουν τις μεθόδους λαθρεμπορίας που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές συμμορίες πίσω από τα κάγκελα. «Η τεχνολογία των drone γίνεται όλο και καλύτερη, έτσι τα ωφέλιμα φορτία γίνονται μεγαλύτερα. Τα drones πλέον μπορούν να πετάξουν κατευθείαν στο παράθυρο του κελιού», είπε.

Σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία ενίσχυσε την καταστολή ομάδων οργανωμένου εγκλήματος σε ολόκληρη την περιοχή που επιδιώκουν να μεταφέρουν ναρκωτικά, τηλέφωνα, όπλα ακόμα και κέτσαπ στις φυλακές, λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω από την αύξηση της βίας μεταξύ των κρατουμένων.

Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) για να πετάξουν ναρκωτικά σε φυλακές όχι μόνο στην περιοχή τους. «Υπάρχει ένα δίκτυο σε όλη τη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν εμπλέκονται μόνο σε εισβολές drone σε φυλακές στο Μάντσεστερ, είναι συνδεδεμένοι με άλλες φυλακές σε όλη τη χώρα», είπε ο Buckthorpe.

Ο αστυνόμος McClellan ανέφερε ότι η αστυνομία εντόπισε πρόσφατα ένα drone που μετέφερε ένα «τεράστιο» φορτίο 7 κιλών, που περιείχε κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά και καπνό. Τα ναρκωτικά συνήθως φτάνουν από τρεις έως πέντε φορές την αξία τους στη φυλακή, καθιστώντας το λαθρεμπόριο τους σε μια επικερδή επιχείρηση.

Τα drone πιστεύεται ότι είναι η προτιμώμενη μέθοδος για τη μεταφορά απαγορευμένων αντικειμένων στις φυλακές, αλλά οι αξιωματικοί λένε ότι φίλοι, συγγενείς και ακόμη και παιδιά είναι γνωστό ότι παραδίδουν λαθραία προϊόντα σε κοινωνικές επισκέψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα