Το νέο τραγούδι της Lady Gaga – Είναι σαν απινιδωτής στο στήθος και μας τραντάζει από τον λήθαργο

Διαβάζεται σε 3'
GAGA - Disease
LADY GAGA - Disease Minos EMI/Universal

Η επιστροφή στις ποπ ρίζες της 13 φορές βραβευμένης με Grammy Lady Gaga με το πρώτο single του πολύ-αναμενόμενου άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει τον Φλεβάρη του 2025.

Είναι η νέα Gaga και είναι “μεταδοτική”. Μόλις ακούσαμε το νέο της single με τίτλο “Disease“, που σημαίνει αρρώστια, ασθένεια, επιδημία ή κάτι κολλητικό τελοσπάντων.

H Lady Gaga μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε το συνοδευτικό άλμπουμ “Harlequin” (Νο1 Jazz Album @ Billboard Charts) για τη νέα ταινία του Joker, όπου και πρωταγωνιστεί με τον Χοακίν Φίνιξ, και παράλληλα σαρώνει τα σύμπαντα παγκοσμίως με το ντουέτο “Die With A Smile” με τον Bruno Mars.

Τώρα πήραμε και μια γεύση από το νέο υλικό του πολύ-αναμενόμενου άλμπουμ της με τίτλο ‘LG7’, το έβδομο κατά σειρά στην καριέρα της, που θα κυκλοφορήσει τον Φλεβάρη του 2025.

Disease – Ακούστε το νέο τραγούδι της Lady Gaga

Και η αυτόματη ερώτηση που γεννιέται φυσικά είναι… πότε θα δούμε το βιντεοκλίπ για το “Disease”, μιας και Lady Gaga χωρίς δυνατό οπτικό ερέθισμα δεν υφίσταται. Για να μην μας αφήσει παραπονεμένους η Gaga πόσταρε στα social μία απειροελάχιστη γεύση από το βίντεο για το τραγούδι – το οποίο η Washington Post σε κριτική της αποκαλεί “dungeon-dark pop”.

Η Gaga με μακριά κατάμαυρη περούκα και μπέιμπι-ντολ τρέχει σε μια “pleasantville” αμερικανική γειτονιά, ενώ κάποιος μέσα σε ένα αυτοκίνητο την καταδιώκει. Πιθανότατα κάποια στιγμή το αυτοκίνητο τη χτυπάει, αν “διαβάζουμε” σωστά τη φωτογραφία του πρόμο για το Disease.

Gaga – To “Disease” είναι μόνο η αρχή

Το “Disease” κυκλοφορεί λιγότερο από ένα μήνα μετά το Harlequin, το sequel του Joker που δεν άρεσε τόσο στο σινεφίλ κοινό. Αυτή είναι η πρώτη γεύση από το επερχόμενο 7ο άλμπουμ της Gaga και η πρόγνωση φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το νέο τραγούδι ακούγεται σαν κάτι που η Gaga θα μπορούσε να έχει γράψει ενώ γύριζε το Folie à Deux: κάτω από το κροτάλισμα των αλυσίδων και τους κρότους του ηλεκτρισμού χτυπά μια διεστραμμένη καρδιά.

Γι αυτό και μερίδα του ξένου Τύπου βάζει τη λέξη dungeon, δηλαδή μπουντρούμι, δίπλα από τη νέα ποπ δημιουργία της Gaga.

Υπάρχουν απόηχοι από το “Freeek!” του αξεπέραστου George Michael (2002) στη συνθετική γραμμή και στον τρόπο που βρυχάται η Gaga, που όσο να πεις το γρέζι, τη θεατρικότητα και το φαλτσέτο τα διαθέτει και με το παραπάνω.

LADY GAGA - Disease
LADY GAGA - Disease Minos EMI/Universal

«Θα μπορούσα να παίξω το γιατρό, μπορώ να θεραπεύσω την αρρώστια σου/ Αν ήσουν αμαρτωλός, θα μπορούσα να σε κάνω να πιστέψεις», λέει στο ρεφρέν η Gaga που δεν είναι Σαίξπηρ αλλά είναι η μόνη που μας κάνει να αντέχουμε τα στιχουργικά κλισέ. Και μας αρέσουν κιόλας!

Και, τέλος, όπως διαβάζουμε σε μια κριτική ενός αθεράπευτου θιασώτη της Gaga:

“Το Disease είναι σαν απινιδωτής στο στήθος, που μας τραντάζει από τον λήθαργο. Καλώς ήρθες πίσω, Mother Monster”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα