Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου

Διαβάζεται σε 4'
28η Οκτωβρίου
Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 28η Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

Φτάσαμε στο τέλος του Οκτώβρη και η Αθήνα συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο, αφού ενημερωθείς και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά λόγω παρελάσεων

Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία την 28η Οκτωβρίου 2024

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής.​

Στο Μουσείο Ακρόπολης – Δωρεάν επίσκεψη

Την 28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης είναι ελεύθερη η είσοδος. Εκτός από τα βασικά εκθέματα, μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση «Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Basilicata. Θησαυροί που έρχονται στο φως» και ταξιδεύει στον πολιτισμό μιας περιοχής στη νότια άκρη της Ιταλίας, στο κέντρο του κόλπου του Τάραντα, της Οινωτρίας γης, της σημερινής Basilicata. Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες περιηγούνται ανάμεσα σε αρχαίους θησαυρούς της Basilicata και γνωρίζουν τον πολιτισμό που συνάντησαν οι Έλληνες από την Πελοπόννησο και τη νησιωτική αρχαία Ελλάδα στα μεγάλα ταξίδια τους για εγκατάσταση στη γη της Ιταλίας και της Σικελίας, κυρίως στο μέρος αυτό που ονομάστηκε αργότερα Μεγάλη Ελλάδα. Επισκέψιμη είναι και η αρχαιολογική ανασκαφή στη βάση του Μουσείου.

Δωρεάν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Σε έναν από τους ωραιότερους κήπους της πόλης, η Έκθεση δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες γλύπτες να παρουσιάσουν την πρόσφατη δουλειά τους, να έρθουν οι ίδιοι και το έργο τους σε επαφή με τους θεατές, σε εποχές που αυτό γίνεται όλο και δυσκολότερο, καθώς μεγάλο μέρος της τέχνης εκχωρείται σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες πολιτισμού της χώρας πραγματοποιείται και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά. Στην Έκθεση, που έχει ελεύθερο θέμα, θα παρουσιαστούν την χρονιά αυτή 89 γλυπτά μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας. Με τον τρόπο αυτό το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής. Στον Αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης.

Δωρεάν βόλτα σε δύο υπαίθριες εκθέσεις στο ΚΠΙΣΝ

Μία βόλτα στο ΚΠΙΣΝ θα σου δώσει την ευκαιρία να δεις δύο υπαίθριες εκθέσεις. Μέσα από μια σειρά 49 φωτογραφιών στην Περίμετρο Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, η έκθεση “RIDE AΘENS” του Σπύρου Μπακάλη παρουσιάζει πορτραίτα αστικών ποδηλατών στους δρόμους της Αθήνας. Το έργο του Μπακάλη αποτελεί ένα ποδηλατικό «οδοιπορικό» στο κέντρο της πόλης και την ίδια στιγμή μια δυναμική φωτογραφική πρόταση για ένα ανθρωποκεντρικό, βιώσιμο μέλλον.

Σε ένα άλλο… κλίμα, την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της Άλεξ Μυλωνά -με σύγχρονους όρους- προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού σε επιμέλεια Συραγώς Τσιάρα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ).

Το σκεπτικό της έκθεσης επικεντρώνεται στη σχέση της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας με την ιστορική και θεσμική πραγματικότητα, τους περιοριστικούς όρους, το όνειρο και την έμπρακτη υπέρβαση. Εκκινεί από τις γλυπτικές/αρχιτεκτονικές προτάσεις που συνέλαβε και υλοποίησε η Άλεξ Μυλωνά κατά τη δεκαετία του 1970, αναπτύσσεται ως ένα σπονδυλωτό πρότζεκτ που συνομιλεί με το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ και επιδιώκει να εκπληρώσει το αρχικό όραμα της δημιουργού με σύγχρονους όρους εκθεσιακού βιώματος, ορατότητας και συμμετοχικής δράσης στη δημόσια σφαίρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα