Emily in Paris: Ο Lucas Bravo κατηγορεί τη σειρά ότι διαιωνίζει “αρχαϊκά” στερεότυπα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Lucas Bravo
Ο Lucas Bravo Luca Bruno/AP Photo

Την πλάτη του γυρνά στο “Emily in Paris” ο Lucas Bravo, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς και υποστηρίζει ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των τηλεθεατών.

Σε ένα άνευ προηγουμένου “κατηγορώ” προχώρησε ο Λούκας Μπράβο (Lucas Bravo), ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς του Netflix, “Emily in Paris“, ο οποίος νιώθει ότι η σχέση του μαζί της “τελείωσε”.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Μπράβο δήλωσε πως “η ζωή είναι πολύ μικρή για να συνεχίσεις να παίζεις στο ‘Emily in Paris'”, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τη σειρά πως προσβάλλει τη νοημοσύνη των τηλεθεατών και επικαλούμενος την έλλειψη πνευματικής “διέγερσης”.

“Η ζωή είναι σύντομη. Χρειάζονται πέντε μήνες για να γυριστεί αυτή η σειρά. Θέλω να τους θυσιάσω λέγοντας στον κόσμο κάτι που δεν με διεγείρει;”, είπε ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος στη σειρά υποδύεται τον Γκαμπριέλ, ο οποίος εργάζεται ως σεφ και είναι ο περιστασιακός έρωτας της πρωταγωνίστριας Έμιλι Κούπερ, την οποία υποδύεται η Λίλυ Κόλινς (Lily Collins).

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του, ο Μπράβο δήλωσε ότι η σχέση του Γκαμπριέλ και της Έμιλι βασίζεται σε μια “ιδέα της δεκαετίας του 1990 ότι οι εραστές απομακρύνονται, φιλιούνται [και] απομακρύνονται ξανά”. Και πρόσθεσε: “Όλα βασίζονται στην έλλειψη επικοινωνίας. Είναι λίγο αρχαϊκό. Σήμερα, η νέα γενιά εκφράζει [τα συναισθήματά της] και τα αντιμετωπίζει. Δεν έχω πραγματικά καμία ελευθερία [στο ‘Emily in Paris’] και καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να μου τη δίνουν και αλλού, αρχίζω να τη γεύομαι“.

Πάντως ο Μπράβο δεν είναι ο μόνος που έχει επικρίνει την έλλειψη βάθους της σειράς. Ο αθλητικός συγγραφέας του Μπρούκλιν Greg Wyshynski είχε δηλώσει στην The Post: “Θυμάστε εκείνη τη σκηνή στο ‘Goodfellas’ όπου κόβουν το σκόρδο με το ξυράφι ώστε να λιώνει μέσα στη σάλτσα των ζυμαρικών; Τόσο λεπτοί είναι οι χαρακτήρες, οι πλοκές και τα διακυβεύματα αυτού του τηλεοπτικού προγράμματος”.

Και πρόσθεσε: “Κανείς δεν μαθαίνει. Κανείς δεν αναπτύσσεται. Η Έμιλι είναι λιγότερο πρωταγωνίστρια από έναν επιβάτη στο πίσω μέρος ενός παρισινού ταξί… Αλλά είναι ένα καλό θέαμα μίσους, επειδή δεν είναι επιθετικά κακό ή εξοργιστικό. Είναι απλά όμορφο και είναι εκεί”.

Παρά τις επιφυλάξεις του Μπράβο, το “Emily in Paris” ανανεώθηκε για πέμπτη σεζόν, η οποία αναμένεται να προβληθεί στα μέσα με τέλη του 2025. Η εκπομπή έκανε το ντεμπούτο της το 2020 και γρήγορα απέκτησε τεράστιο κοινό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα