Φυλακές Βόλου: Νεκρός 21χρονος – Στάση των κρατουμένων

Διαβάζεται σε 2'
Φυλακές
Φυλακές (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ένταση επικράτησε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου μετά τον θάνατο 21χρονου.

Εκτονώθηκε η αναταραχή που επικράτησε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου, ένα 24ωρο μετά τον αιφνίδιο θάνατο νεαρού κρατουμένου, ηλικίας 21 ετών, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένας κρατούμενος που δεν δημιουργούσε φασαρίες. Κάποια στιγμή ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά και τότε έσπευσαν οι συγκρατούμενοί του να ειδοποιήσουν τους φύλακες.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, όταν πήγαν οι φύλακες στο κελί του 21χρονου, αυτός είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η σορός του 21χρονου άνδρα θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

Φωτιά στις φυλακές

Μετά το συμβάν αυτό, προκλήθηκε αναταραχή στις φυλακές Βόλου.

Το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κελιά τους, με τις φλόγες να επεκτείνονται και σε άλλους χώρους των κτιρίων του σωφρονιστικού καταστήματος, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και να ζητούν ιατρική κάλυψη και καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς και δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, δεν υπήρξαν τραυματίες από την εξέγερση των κρατουμένων, με τα πνεύματα να ηρεμούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα