Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ξεκίνησε η δίκη για τις σεξουαλικές επιθέσεις – Απών ο ηθοποιός

Διαβάζεται σε 2'
Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ζεράρ Ντεπαρντιέ AP Photo/Thibault Camus

Χωρίς τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ξεκίνησε η δίκη του Γάλλου ηθοποιού. Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες.

Απουσία του Γάλλου ηθοποιού ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, κατηγορούμενου για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets vertes», του Ζαν. Μπέκερ, το 2021.

«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού, κατά την άφιξή του στην ακρόαση, διευκρινίζοντας ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο εξάμηνη αναβολή προκειμένου ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η μία από τις δύο γυναίκες, διακοσμήτρια ταινιών, υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2024 εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε άλλη υπόθεση. «Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή είναι καλλιτέχνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της.

Πριν από τη σημερινή έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση, με περίπου εκατό άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που φώναζαν το σύνθημα «Θύματα σας πιστεύουμε, βιαστές σας βλέπουμε».

Φεμινίστριες διαδηλώνουν έξω από τη δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Φεμινίστριες διαδηλώνουν έξω από τη δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ AP Photo/Louise Delmotte

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εμβληματική μορφή του γαλλικού κινηματογράφου με πάνω από 200 συμμετοχές σε ταινίες, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά, αγγίζοντας επιθετικά και κάνοντας απρεπή σεξουαλικά σχόλια προς τις γυναίκες – μια σκηνογράφο και μια βοηθό σκηνοθέτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα