Ο Κόλιν Φάρελ τερμάτισε μαραθώνιο σπρώχνοντας φίλη του σε αναπηρικό αμαξίδιο

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κόλιν Φάρελ τερμάτισε μαραθώνιο σπρώχνοντας φίλη του σε αναπηρικό αμαξίδιο
Ο Κόλιν Φάρελ στον Μαραθώνιο του Δουβλίνου AP Photo Peter Morrison

Τα τελευταία 4 χιλιόμετρα του Μαραθώνιου του Δουβλίνου, ο Κόλιν Φάρελ επέλεξε να δείξει το πιο ανθρώπινο πρόσωπό του και έτρεξε ενώ έσπρωχνε φίλη του σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Μακριά από τα στούντιο και τις κινηματογραφικές παραγωγές, βρέθηκε ο Κόλιν Φάρελ, επιδεικνύοντας το πιο ανθρώπινο πρόσωπό του.

Ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε στον Μαραθώνιο του Δουβλίνου, ωστόσο στα τελευταία τέσσερα χιλιόμετρα, δεν ήταν μόνος. Ο Κόλιν Φάρελ έτρεχε παρέα με μια φίλη του που κινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο 48χρονος σταρ έτρεξε τα τελευταία 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) με τη φίλη του Emma Fogarty, η οποία ζει με μια σπάνια δερματική πάθηση.

Ο Φάρελ, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ιρλανδία, για τον μαραθώνιο, είχε ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την DEBRA, μια ιρλανδική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει ανθρώπους που, όπως η Fogarty, πάσχουν από την ανίατη γενετική πάθηση epidermolysis bullosa (EB) – γνωστή και ως δέρμα πεταλούδας.

Ο Κόλιν Φάρελ στον Μαραθώνιο του Δουβλίνου AP Photo Peter Morrison

Η Fogarty είναι το γηραιότερο επιζών άτομο στην Ιρλανδία με την πάθηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA Media, το οποίο αναφέρει ότι γεννήθηκε χωρίς δέρμα στο αριστερό πόδι και το δεξί της χέρι και μπορεί να αναπτύξει πολύ επώδυνες φουσκάλες ακόμη και από το παραμικρό άγγιγμα.

Συμπλήρωσε τα 40 της χρόνια τον Ιούνιο -ένα ορόσημο που πίστευε ότι ίσως δεν θα έφτανε, αφού γεννήθηκε με την πιο σοβαρή μορφή της πάθησης- και γι’ αυτό δεσμεύτηκαν με τον Φάρελ να λάβουν μέρος μαζί, ανέφερε το PA.

Το πλήθος χειροκροτούσε καθώς ο ηθοποιός συναντήθηκε με τη φίλη του στο τελευταίο στάδιο της διαδρομής το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Κόλιν Φάρελ δήλωσε στην PA: «Είναι η επιτομή της γενναιότητας, του θάρρους και της αγνής αποφασιστικότητας».

«Αυτό το τρέξιμο δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με τον πόνο που αναγκάζεται να υπομένει κάθε μέρα, παρόλο που δεν το δείχνει. Ήταν τιμή μου να την βλέπω να με περιμένει 4 χιλιόμετρα πριν το τέλος, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια δεκαετία της ζωής της, και να κάνουμε μαζί την τελική διαδρομή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Μιλώντας επίσης στο PA, η Fogarty δήλωσε: «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τον Κόλιν, ο οποίος υπήρξε ο πιο υποστηρικτικός, γενναιόδωρος και πιστός φίλος που θα μπορούσα να επιθυμήσω. Έδειχνε πάντα τη συμπόνια και την ενσυναίσθησή του για τους ανθρώπους που ζουν με EB και είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής στα μάτια μου. Το να τρέχεις σε έναν μαραθώνιο δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά από τη στιγμή που δεσμεύτηκε να το κάνει δεν υπήρχε επιστροφή, είναι άνθρωπος που κρατάει το λόγο του».

Ο Κόλιν Φάρελ στον Μαραθώνιο του Δουβλίνου AP Photo Peter Morrison

Τα άτομα που ζουν με EB δεν διαθέτουν τις βασικές πρωτεΐνες που συνδέουν τα στρώματα του δέρματος μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και η πιο μικρή ποσότητα τριβής ή κίνησης μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο, το σκίσιμο ή τη δημιουργία φουσκάλων στο δέρμα.

Η Fogarty, η οποία είναι πρεσβευτής της DEBRA, έχει στρώματα επιδέσμων στο 80% του σώματός της για να αποτρέψει τη μόλυνση των πληγών.

Η ίδια και ο Farrell ξεκίνησαν αρχικά να συγκεντρώσουν 400.000 ευρώ (430.000 δολάρια) για το φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά τώρα στοχεύουν να φτάσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ – και έχουν κάνει περισσότερα από τα τρία τέταρτα της διαδρομής, όπως δείχνει ο ιστότοπός του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα