Τσίπρας προς τη “φευγάτη” Αδειλίνη – “Η δικαιοσύνη τουλάχιστον να ακούει”
Διαβάζεται σε 4'Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποχώρησε από εκδήλωση στην Βουλή όταν ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε υποκλοπές, Τέμπη και Ναυάγιο Πύλου.
- 01 Νοεμβρίου 2024 11:43
Μια κίνηση εκτός θεσμικών ορίων από την Εισαγγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να βγει… «εκτός κειμένου», στην ημερίδα για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη στην Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνούσε την ομιλία του, στο σημείο που έκανε λόγο για τις ευθύνες της δικαιοσύνης στην διαλεύκανση σημαντικών υποθέσεων όπως οι υποκλοπές, το δυστύχημα των Τεμπών και το ναυάγιο της Πύλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ήταν παρούσα στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής αποχώρησε.
“Αναφέρομαι όπως όλοι θα καταλάβατε, στο μεγάλο σκάνδαλο των μαζικών παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Κυρίως όμως αναφέρομαι στις αδιανόητες για μια ευρωπαϊκή χώρα, προσπάθειες παρακώλυσης των ερευνών της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής. Και στην αδυναμία των δικαστικών αρχών να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας με την κα Αδειλίνη να μην… αντέχει και να αποχωρεί.
Αυτή η κίνηση που προφανώς έγινε αντιληπτή από το σύνολο των παρευρισκομένων, δεν μπορεί να αποτιμηθεί ως τυχαία.
Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό να το σχολιάσει. Έτσι παρεκκλίνοντας από την ομιλία του επισήμανε πως «επιβάλλεται η εκτελεστική αλλά και η δικαστική της εξουσία, να κάθεται και ακούει τουλάχιστον και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, για μια ισχυρή και όχι για μια πάσχουσα Δημοκρατία».
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα που ενόχλησε την Γεωργία Αδειλίνη είχε ως εξής: «Οι θεσμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμβάλλουν και στην αποκατάσταση υποθέσεων που αποτελούν τις μεγαλύτερες μαύρες κηλίδες, τις ανοιχτές πληγές του κράτους Δικαίου στη πατρίδα μας και που άνοιξαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι όπως όλοι θα καταλάβατε, στο μεγάλο σκάνδαλο των μαζικών παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Κυρίως όμως αναφέρομαι στις αδιανόητες για μια ευρωπαϊκή χώρα, προσπάθειες παρακώλυσης των ερευνών της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής. Και στην αδυναμία των δικαστικών αρχών να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη.Ενώ αντίστοιχη ολιγωρία των αρχών, εντοπίζεται τόσο στο δραματικό ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ βρίσκονταν επί 16 ώρες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά και στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, με τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας. Σήμερα – με τη συναίνεση όλων μας- η Ελλάδα είναι υπό επιτήρηση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση. Αν θέλουμε, λοιπόν, στο μέλλον να γιορτάζουμε με μεγαλύτερη περηφάνεια επετείους σαν τη σημερινή, των 50 χρόνων από την επανακύρωση της Ευρωπαικής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη χώρα μας, επιβάλλεται η εκτελεστική αλλά και η δικαστική της εξουσία, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Επίθεση Μαρινάκη στον Τσίπρα
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Δίπλα στη λέξη «θράσος» στο λεξικό θα έπρεπε να μπει η φωτογραφία του κ. Τσίπρα.
Λίγες μόλις μέρες μετά την απόφαση-σταθμό της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης να βγάλει τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογηθεί για τη συντεταγμένη εκστρατεία κηλίδωσης των πολιτικών του αντιπάλων, στη σημερινή του ομιλία σε ημερίδα στην Βουλή κάνει έμμεσες υποδείξεις στην Δικαιοσύνη για εν εξελίξει, υπό διερεύνηση υποθέσεις.
Ταυτόχρονα, ο πρώην Πρωθυπουργός, που είχε δύο Υπουργούς οι οποίοι εκ των υστέρων καταδικάστηκαν αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη, εργαλειοποιώντας με ανεπίτρεπτο τρόπο το δραματικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, συκοφαντεί τη χώρα του και «εκδίδει πορίσματα» ως αυτόκλητος «δικαστής» κάνοντας λόγο για «ολιγωρία των αρχών».
Κύριε Τσίπρα, νυν και πρώην σύντροφοί του, κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη Δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο θα επιτελεί τα καθήκοντά της και αυτό γιατί πλέον στην Ελλάδα δεν λειτουργούν παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης, όπως κυνικά είχε παραδεχτεί ότι συνέβαινε επί των ημερών σας ο πρώην Υπουργός της Κυβέρνησής σας κ. Κοντονής”.