Κάτι μπελάδες για τρολ και τι πληρώνει η Βουλή για ρεύμα

Διαβάζεται σε 4'

Οι ενδιαφέρουσες προειδοποιήσεις μιας αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ και πόσος ειναι ο λογαριασμός που έρχεται στον Κώστα Τασούλα

Μένος

Αξιοπρόσεκτο το μένος με το οποίο αντιμετώπισαν την απόφαση της Έλενας Άκρίτα να μην αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λογαριασμοί του διαδικτύου γνωστοί εκφραστές των απόψεων του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρότι στην δήλωσή της η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά «χαρίστηκε» στην σημερινή ηγεσία του. Θα περίμενε μάλιστα κανείς η πλευρά Κασσελάκη να «χαιρετήσει» αρκετές από τις αναφορές της.

Ίσως η εξήγηση να βρίσκεται στο ότι φαίνεται να «ναυαγεί» για τα καλά το σχέδιο της δημιουργίας κοινοβουλευτικής ομάδας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια υπόθεση ύψιστης σημασίας.

Καθότι ένας – υπό κατασκευή- πολιτικός σχηματισμός που δύσκολα θα έχει ουσιαστικό πολιτικό λόγο θα «βολεύονταν» πολύ με μία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με δυνατότητες πολιτικού κόμματος.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης θα είχε γραφεία στην Βουλή για να «σουλατσάρει» όπως συνήθιζε από την θέση το (εξωκοινοβουλευτικού) επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφήνουμε την ευχέρεια ανάδειξης θεμάτων, που ενίοτε μπορεί να αποδειχθούν προσοδοφόρα…

Πόσο πληρώνει η Βουλή;

Όσοι  συνεχίζουν, εδώ και πολύ καιρό, να βλέπουν τους αυξημένους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας, θα ενδιαφέρονται – ίσως- για την απάντηση στο εξής ερώτημα: Πόσο πληρώνει στην ΔΕΗ η Βουλή;

Η απάντηση δόθηκε χθες στην συζήτηση του προϋπολογισμού του κοινοβουλίου για το 2025. Την επισήμανε μάλιστα ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας (το μόνο κόμμα που τον καταψήφισε). Όπως δήλωσε διαβάζοντας τον προϋπολογισμό: «Για το ηλεκτρικό ρεύμα η Βουλή ξοδεύει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ και για το φυσικό αέριο 270.000 ευρώ».

Εξέφρασε μάλιστα την απορία του γιατί «ενώ η Έκθεση του Προέδρου της Βουλής μιλά για σημαντική μείωση στη χρήση της ενέργειας κατά 36% την περασμένη χρονιά τα κονδύλια για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο παραμένουν ακριβώς τα ίδια».

Πιθανότατα η… ενεργειακή ακρίβεια να είναι η απάντηση στην ερώτησή του…

Παρακολουθήσεις

Στην ίδια συζήτηση (του προϋπολογισμού της Βουλής) οφείλουμε να καταγράψουμε και μια θέση που διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πανάς.

Ζήτησε «να υπάρχει ένα λογισμικό, ένας μηχανισμός για τον έλεγχο των κινητών όλων των Βουλευτών των πολιτικών προσώπων είτε φέρονται παρακολουθούμενοι, είτε όχι».

Θύμισε πως «ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, επιβεβαιωμένο θύμα αυτής της λειτουργίας, έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση για να μάθουμε την αλήθεια των παρακολουθήσεων από το παράνομο λογισμικό ή την απόπειρα παρακολούθησης. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια από τα οικονομικά της Βουλής και μπορεί να αναληφθεί αυτό το κόστος, όπως άλλωστε έχει προχωρήσει και στο ευρωκοινοβούλιο».

Φυσικά η πρόταση απορρίφθηκε μετ’ επαίνων. Για την ακρίβεια δεν συζητήθηκε καν. Αναμενόμενο.

Μπελάδες

Μπελάδες αναμένονται για όσους -γνωστού ήθους- ανώνυμους λογαριασμούς του διαδικτύου θέλησαν να εμπλέξουν την αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη σε ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε μεριμνήσει για να υπάρχει ειδική είσοδος προσώπων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή της όχι απλά διαψεύδει οτιδήποτε σχετικό αλλά επισημαίνει πως όσοι διέδωσαν τέτοια πράγματα το έκαναν «κάτω από την ασφάλεια της ανωνυμίας τους» και «σε γνώση της αναλήθειας του περιεχομένου τους είναι κοινοί συκοφάντες».

Μάλιστα σημειώνει πως «όσοι τόλμησαν να τα διαδώσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους, σύντομα θα ταυτοποιηθούν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα ακολουθήσουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και αγωγές για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί από τις συκοφαντικές αναφορές και την προσβολή της προσωπικότητάς μου. Αυτονόητο είναι ότι τα χρηματικά ποσά των αποζημιώσεων θα διατεθούν στην ΑΥΓΗ και το Κόκκινο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα