Η ιστορία του Αχμάντ από τη Foodon Academy στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη

Διαβάζεται σε 3'
Η ιστορία του Αχμάντ από τη Foodon Academy στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη

Η ιστορία του Αχμάντ επιβεβαιώνει τον σκοπό της Foodon να δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που χρειάζονται μια νέα αρχή.

Μία κουζίνα μπορεί να γίνει το πιο συμπεριληπτικό μέρος του κόσμου και η μαγειρική μία γλώσσα καθολική. Ο Αργύρης Ζανιάς γνωρίζει τι θα πει κοινωνικός αποκλεισμός. Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, πέρασε όλη του την παιδική και εφηβική ηλικία με στερήσεις.

Τα βιώματά του και η ενασχόλησή τους ως ενήλικας με τον εθελοντισμό έγιναν η έμπνευση και η πρώτη ύλη για να δημιουργήσει τη Foodon, μέσα από την οποία εργάζεται για την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού με βιώσιμο τρόπο.

Όπως ο ίδιος λέει, «αν αυτά είναι τα υλικά μου, τότε θα φτιάξω κάτι με αυτά». Έτσι, η Foodon Academy έγινε η πρώτη σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα για οικονομικά ευάλωτες ομάδες – μια σχολή χωρίς δίδακτρα, που δίνει στους μαθητές της το δικαίωμα να ονειρεύονται και να διεκδικούν το μέλλον τους.

Η ιστορία του Αχμάντ επιβεβαιώνει τον σκοπό της Foodon να δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που χρειάζονται μια νέα αρχή. Από τη σχολή μαγειρικής βρέθηκε στο Ovio, το εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, και η ιστορία του είναι μία από τις πολλές που αποδεικνύουν την αξία αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Foodon Academy είναι κάτι περισσότερο από μια ακαδημία μαγειρικής: είναι ένας χώρος όπου άνθρωποι με όνειρα και ανάγκη για μια νέα αρχή βρίσκουν στήριξη, γνώση και ελπίδα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν, ώστε άτομα από οικονομικά ευάλωτες ομάδες να μπορούν να ακολουθήσουν το πάθος τους για τη μαγειρική χωρίς το άγχος των διδάκτρων.

Με τη στήριξη κορυφαίων επαγγελματιών, όπως ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, η Foodon δίνει στους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Να βγουν στην αγορά εργασίας, να σταθούν στα πόδια τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

“Ο Αχμάτ ξεκίνησε με ένα πάθος για τη μαγειρική και, χάρη στη δωρεάν εκπαίδευση και τη στήριξη της Foodon, μπόρεσε να βρει τη θέση του σε μια επαγγελματική κουζίνα. Εδώ και έναν χρόνο εργάζεται στο Ovio, δίπλα στους καλύτερους επαγγελματίες, εξελίσσοντας καθημερινά τις δεξιότητές του και αποδεικνύοντας τη δύναμη της δεύτερης ευκαιρίας που του δόθηκε. Η Foodon Academy προσφέρει κάτι μοναδικό: μια δεύτερη ευκαιρία χωρίς εμπόδια, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική μπορεί να γίνει εργαλείο για κοινωνική αλλαγή και προσωπική επιτυχία”, λέει ο Πάνος Ιωαννίδης και καταλήγει:

“Ως σεφ με 20 χρόνια εμπειρίας στη μαγειρικής και ως καθηγητής, είναι υπέροχο να βλέπω μαθητές να εξελίσσονται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Αχμαντ στο Ovio”.

Πέρα από τη μαγειρική, η Foodon είναι ένας χώρος ελπίδας και φιλίας. Μέσα από τις δράσεις της, όπως το Social Dining, άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες μοιράζονται το ίδιο τραπέζι, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε γέφυρα που ενώνει και χτίζει σχέσεις. Για τον Αργύρη και την ομάδα της Foodon, κάθε μάθημα, κάθε πιάτο και κάθε εκδήλωση είναι ένα βήμα προς έναν καλύτερο κόσμο, όπου το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή, αλλά το πρώτο βήμα για μια νέα ζωή γεμάτη προοπτικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα