Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Διαβάζεται σε 4'Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην καρδιά της πόλης.
- 20 Νοεμβρίου 2024 06:58
Στο δεύτερο μισό του Νοέμβρη, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και η Αθήνα συνεχίζει προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.
Ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες μπορούμε να κάνουμε και την την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς – έχοντας στο μυαλό μας και την Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και το πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ.
Σήμερα Τετάρτη 20/11 τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα οργανώνουν μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις. Στη γενική 24ωρη απεργία συμμετέχουν δυναμικά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.
Ομαδική έκθεση έκθεση “Χρώμα Γραφή Μορφή” – Δωρεάν στον Ιανό
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις ώρα 21.00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο “Χρώμα Γραφή Μορφή”. Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης- Κώστας Κόϊκας- Χρήστος Κωνσταντινόπουλος- Νικόλας Στάγκος.
Mια φιλότεχνη παρέα συναντιέται ξανά για να εκθέσει τις δημιουργίες της στο CAFÉ ΙΑΝΟΣ. Ο Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης εκφράζει την αγάπη του για τη γλυπτική μέσα από μορφές που μετακινούν την πραγματικότητα σε μια νέα αισθητική παράσταση. Στην εικαστική αναζήτηση του Κώστα Κόϊκα, οι αφαιρετικές εικόνες δημιουργούνται από τη σμίλευση διαφόρων υλικών και την ανασύνθεση της ζωγραφικής ύλης. Ο Χρήστος Κωνσταντινόπουλος παράγει εικονικές παραστάσεις χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κολάζ.
Εμπνέεται από το εικονοκλαστικό πνεύμα και την αλχημεία αυτής της μεθόδου που επιτρέπουν ένα ελεύθερο και δημιουργικό παίγνιο ανάμεσα στο πραγματικό, το φανταστικό και το τυχαίο. Ο Νικόλας Στάγκος εμπνέεται από τα αστικά τοπία και δημιουργεί σχέδια με μελάνι. Πιστεύει ότι γρήγορες, συχνά ημιτελείς γραμμές, συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των διαφόρων αρχιτεκτονικών ιδιαιτεροτήτων, καθώς και σε μια πιο λεπτομερή εκτίμηση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δωρεάν εικαστική βόλτα… στα 4 στοιχεία του κόσμου
Στην έκθεση “Elementa Mundi” – “Τα στοιχεία του κόσμου” σε επιμέλεια Νίκου Γιαβρόπουλου, 16 καλλιτέχνες εξετάζουν τα τέσσερα στοιχεία του κόσμου όπως πηγάζουν από αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Athens Intersection που δραστηριοποιείται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, και συντονίζει ο Γιώργος Γεωργακόπουλος με την APART Art Research & Applications, σε συνεργασία με τα F.O.T.A. Φίλοι Τριγώνου Αθήνας και την CHEAPART.
Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, που στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, θεωρούνταν τα θεμελιώδη συστατικά του σύμπαντος είναι η Φωτιά, το Νερό, ο Αέρας, και η Γη.
Αυτά τα στοιχεία θεωρούνταν οι βασικές δομές του κόσμου στην κοσμολογία του Εμπεδοκλή και άλλων αρχαίων φιλοσόφων. Πρόκειται για μια κοσμολογική ιδέα που προτάθηκε από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά κυρίως εξελίχθηκε και διαδόθηκε μέσα από την ελληνική φιλοσοφία. Αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι ο κόσμος και όλα τα υλικά φαινόμενα αποτελούνται από τα τέσσερα αυτά στοιχεία.
Συμμετέχουν οι: Αντιγόνη Καββαθά, Γιάννης Καρδάσης, Ευδοκία Κύρκου, Γιώργος Λιντζέρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Άννα Μανέτα, Ιωάννης Μονογυιός, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Δημήτρης Ντουραμάκος, Νατάσσα Πουλαντζά, Μάρθα Τσιάρα, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Robert Barcia, Sally Heard, Nicholas Moore, Νίκος Γιαβρόπουλος. [Απόλλωνος 25, Πλάκα].
Ιστορίες του κάμπου – Δωρεάν στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
Μετά την παρουσίασή της στη Thessaloniki PhotoΒiennale 2023 η έκθεση «Ιστορίες του κάμπου» έρχεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.
Ο θεσσαλικός κάμπος ιδωμένος ως φυσικός και κοινωνικός χώρος είναι το ζητούμενο του φωτογράφου Βασίλη Νεμπεγλεριώτη σε αυτήν την έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Ο επιμελητής της έκθεσης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, επισημαίνει σχετικά: «Λίγα τοπία ίσως προτείνονται τόσο για τη μελέτη της σχέσης ανθρώπινου πολιτισμού και φύσης όσο ο κάμπος, πεδίο άσκησης της όλο και πιο εντατικής γεωργίας που άλλαξε βαθιά τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Η σειρά Ιστορίες του κάμπου (2017-2023) του Βασίλη Νεμπεγλεριώτη, εστιάζει στο θεσσαλικό κάμπο, τον δεύτερο μεγαλύτερο σιτοβολώνα της χώρας, που έχει αποτελέσει πηγή ευμάρειας όσο και εστία ανισότητας». [Ραιδεστού 32, Νίκαια].