Πώς το “κριθαρότο” γίνεται “μοχλός ανάπτυξης
Διαβάζεται σε 2'Με νέες επενδύσεις και “ποντάρισμα” στο κριθαρότο για την ανάπτυξη των μεριδίων της η εταρεία Μύλοι Δάκου – “Ηλιος Ζυμαρικά” υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάδειξης της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής.
- 26 Νοεμβρίου 2024 07:59
Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και τη περαιτέρω στήριξη της διείσδυσης των σημάτων των ζυμαρικών “Ήλιος” στο λιανεμπόριο, αλλά και συνέχιση της στρατηγικής για νέα καινοτόμα προϊόντα, υψηλής ποιοτικής στάθμης, περιλαμβάνει το πλάνο ανάπτυξης της αλευροβιομηχανίας Μύλοι Δάκου και της βιομηχανίας ζυμαρικών Ήλιος.
Μάλιστα, κομβική θέση στη στρατηγική αυτή έχει το παραδοσιακό “κριθαράκι”. Μέσα από μια σειρά κωδικών προϊόντων, που πατούν τόσο στην παράδοση, όσο και στην καινοτομία, με νέες “εκδόσεις”, που περιλαμβάνουν bio προϊόντα, λαχανικά, χωρίς γλουτένη κτλ, αλλά και συνταγές “δια χειρός” της σεφ Ντίνας Νικολάου, “‘ταξιδεύει” και γίνεται το εμβληματικό “κριθαρότο”. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η κα Αθανασία Δάκου, Μέλος Δ.Σ. της Μύλοι Δάκου και CEO της Ήλιος, στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης των μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία έχουν ενταχθεί αμφότερες οι εταιρείες, η δράση «Το Κριθαρότο ΗΛΙΟΣ ταξιδεύει» αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρίας να φέρει την αυθεντική ελληνική γεύση και το κριθαράκι σε κάθε γωνιά της χώρας. Στόχος της ΗΛΙΟΣ, όπως τονίζεται, είναι να καθιερώσει το κριθαράκι ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, προωθώντας πρωτότυπες συνταγές που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα kritharoto.gr.
Οι επενδύσεις
Την ίδια ώρα με βάση την κα Δάκου συνεχίζονται δυναμική οι επενδύσεις με βάση πλάνο που εκτείνεται ως το 2030, με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας του εργοστασίου ζυμαρικών, όπου υπάρχουν δύο μονάδες παραγωγής, δυναμικότητας 300 τόνων/ημέρα, με μηχανήματα που δίνουν τη δυνατότητα ανάμειξης 25 τόνων/ώρα. Επίσης, δρομολογείται η εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για τη συσκευασία, μια επένδυση που επίσης ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον ερχόμενο Ιανουάριο, επιτρέποντας και την ανάδειξη νέων προϊόντων στην αγορά.
Παράλληλα, με πίστη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, η διοίκηση της εταιρείας προωθεί μελέτη για δράσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στην παραγωγή. Η όλη δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2025, σε συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού.