Αστυνομικός της Βουλής: Η κυβέρνηση παραπέμπει σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομικός της Βουλής: Η κυβέρνηση παραπέμπει σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία
Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (4/9/23) ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Τα ερωτήματα για τον αστυνομικό, που επί χρόνια κακοποιούσε την οικογένεια του, ενώ υπηρετούσε στη Φρουρά της Βουλής πληθαίνουν.

Στην έρευνα της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας παραπέμπει η κυβέρνηση όσον αφορά στην υπόθεση του αστυνομικού, που επί χρόνια κακοποιούσε την οικογένεια του, ενώ υπηρετούσε στη Φρουρά της Βουλής από το 2019.

Την ίδια στιγμή τα ερωτήματα πληθαίνουν δεδομένου ότι ο κακοποιητής αστυνομικός αλλά και η σύζυγος του περνούσαν τα ψυχολογικά τεστ της υπηρεσίας τους!

Ενώ μάλιστα ο κακοποιητής αστυνομικός είχε σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα καθώς όχι μόνο είχε βίαια ξεσπάσματα απένατι σε πολίτες, αλλά είχε έρθει στα χέρια και με τον διοικητή του.

Σημειωτέον επίσης ότι τον περασμένο Φεβρουάριο που έγινε η πρώτη καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας από την σύζυγό του επίσης αστυνομικό αφαιρέθηκε ο οπλισμός και των δύο. Ωστόσο, η Αστυνομία μέχρι και σήμερα εμφανίζεται… φειδωλή σε δηλώσεις για το θέμα, την ώρα που σπεύδει με ταχύτητα να βγάλει ανακοινώσεις για άλλες υποθέσεις.

Η αμηχανία της κυβέρνησης και η σιωπή της ΕΛΑΣ

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επικαλέστηκε ότι καθώς πρόκειται για μία εν εξελίξει υπόθεση δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε εκ των υστέρων πως ο κακοποιητής αστυνομικός είχε αποσπαστεί το Μάρτιο του 2019 στη Βουλή ως πολύτεκνος. Χαρακτήρισε πάντως εκτός λογικής κάθε προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος προς τη μία ή την άλλη μεριά, καθώς όπως τόνισε τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλα τα κόμματα.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι είναι λάθος να κατηγορηθεί κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας, χωρίς να υπάρχουν όλα τα δεδομένα. Ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ερευνηθούν όλες οι ενέργειες και τυχόν παραλείψεις.

Στο ερώτημα εάν ο φρούραρχος της Βουλής θα παραμείνει στη θέση του και ποιες θα είναι οι ενέργειες του Κοινοβουλίου, ο κυβερνητικός εκρόσωπος παρέπεμψε εκ νέου στη Δικαιοσύνη και την πειθαρχική έρευνα της ίδιας της ΕΛΑΣ. “Μην το κάνουμε δικαστήριο. Ολα ερευνώνται. Εδώ σχολιάζουμε, δε βγάζουμε αποφάσεις. Τα τηλεδικαστήρια δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα. Μην κάνουμε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τηλεδικαστήριο”, είπε.

Ενώ υπερασπίστηκε τη “σιωπηλή” σε αυτό το θέμα ΕΛΑΣ.Η ΕΛΑΣ έχει διαλευκάνει υποθέσεις που αφορούν και αστυνομικούς. Δεν είναι θέμα δόλου. Υπάρχουν παντού καλοί και κακοί. Η Αστυνομία θεωρώ ότι θα κάνει και εδώ υποδειγματικά τη δουλειά της και περισσότερο η Δικαιοσύνη”.

Η κυβέρνηση επιμένει να μην αναγνωρίζει τον όρο “γυναικοκτονία”

Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε πάντως στην άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει νομικά τον όρο “γυναικοκτονία”. Έκανε μάλιστα λόγο για υποκρισία από ορισμένους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι – όπως υποστήριξε – δε μιλούν για τα μέτρα που λαμβάνονται και πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Υποστήριξε δε ότι επαναφέρουν μία πρόταση υποκριτική και διερωτήθηκε όταν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας επιβάλλεται η μέγιστη των ποινών, δηλαδή τα ισόβια, εάν κάποιοι ζητούν επαναφορά της θανατικής ποινής, διαστρεβλώνοντας έτσι τη συζήτηση για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: “Κάποιοι είναι α λα καρτ ευαίσθητοι. Διαχωρίζουν τα θύματα. Μία κακοποιημένη γυναίκα σε άλλα καθεστώτα κανουν ότι δε τη βλέπουν, για να το παίξουν επαναστάτες. Όταν τους λες και τι θα πάθει ένας γυναικοκτόνος παραπάνω (με την αναγνώριση του όρου) κοιτάνε το ταβάνι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα