Πολεοδομία Χαλκιδικής: “Μπήκαν ειδικά για το γραφείο αυτό” – Μαρτυρία υπαλλήλου για τη διάρρηξη

Διαβάζεται σε 3'
Πολεοδομία Χαλκιδικής: “Μπήκαν ειδικά για το γραφείο αυτό” – Μαρτυρία υπαλλήλου για τη διάρρηξη
EUROKINISSI

Περιπλέκεται η υπόθεση του κυκλώματος στη Χαλκιδική μετά την καταγγελία για διάρρηξη στα γραφεία στα γραφεία της Πολεοδομίας του Δήμου Σιθωνίας.

Αστυνομικοί ερευνούν το γραφείο προϊστάμενου της πολεοδομίας του δήμου Σιθωνίας, για τυχόν αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, μετά την καταγγελία ότι παραβιάστηκε η κλειδαριά.

Τις συνθήκες, που έγινε αντιληπτή η παραβίαση, περιέγραψε στην ΕΡΤ η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών, ο σύζυγος της οποίας ορίστηκε υπεύθυνος πολεοδομίας, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, που κατηγορείται ότι εξέδιδε παράνομες άδειες και διέγραφε πολεοδομικές παραβάσεις και πρόστιμα έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πάει να ξεκλειδώσει, γυρίζει ο μύλος, ανοίγουμε (…) Πάμε να κλειδώσουμε και γύριζε απλά ο μύλος και φαινόταν σαν χαλασμένη. Λέω “χάλασε κιόλας η κλειδαριά; Προχθές την αλλάξανε”. Έρχεται αμέσως ο μαραγκός του δήμου και μας λέει, “παιδιά, αυτό είναι διάρρηξη”», δήλωσε η Σταματία Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του δήμου εκτιμούν πως η παραβίαση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κάτι που γεννά ερωτηματικά καθώς η καταγγελία για τη διάρρηξη συνέπεσε σχεδόν με την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής ότι αναστέλλεται η λειτουργία της πολεοδομίας έως τις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλους τους φακέλους.

«Δεν ξέρουμε τι πήραν, δεν έχουμε ιδέα. Γιατί και ο σύζυγός μου δεν έχει προλάβει να καταγράψει, με όλα αυτά που γίνονται, τι περιείχε μέσα. Δηλαδή, φανταστείτε ότι αυτός που μπήκε, μπήκε ειδικά για το γραφείο αυτό», πρόσθεσε η κ.Παπαϊωάννου.

 

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος, φαίνεται ότι όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες, που έκαναν στις δύο πολεοδομίες, δεν εξετάζονταν ποτέ αλλά έμπαιναν στο συρτάρι από τα ίδια τα μέλη του κυκλώματος.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία κατοίκου της περιοχής ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε «μαϊμού» αριθμούς πρωτοκόλλου. Όπως στην περίπτωση ανύπαρκτου έργου, που δήθεν έκανε ο δήμος, για αποκατάσταση βλαβών σε αντλιοστάσιο έπειτα από νεροποντή, ένα έργο, που δεν εγκρίθηκε ποτέ από το δημοτικό συμβούλιο και είχε αριθμό πρωτοκόλλου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των ομάδων, που εξέδιδαν παράνομες άδειες στη Χαλκιδική, όπως έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία, στη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών. Όπως προκύπτει, οι μίζες που εισέπρατταν ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στους διαλόγους τα μέλη του κυκλώματος ακούγονται να διαπραγματεύονται μίζες ακόμα και για μικρής κλίμακας εργασίες. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έως τώρα 21 άτομα, μεταξύ αυτών ένας πρώην δήμαρχος, υπάλληλοι από τις πολεοδομίες Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας και ιδιώτες αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα