Νέα Αριστερά: Επικοινωνία Χαρίτση με αρχηγούς κομμάτων για την πρόταση μομφής
Διαβάζεται σε 2'Νέα επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης πραγματοποιεί ο Αλέξης Χαρίτσης με στόχο τον κοινό βηματισμό τους για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
- 01 Φεβρουαρίου 2025 12:48
Συνεχίζει τις προσπάθειές της η Νέα Αριστερά για την συγκρότηση κοινού μετώπου με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να κατατεθεί από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο των εξελίξεων για το έγκλημα των Τεμπών και τις τεράστιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα την προηγούμενη Κυριακή (26/1).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Σάββατο (1/2), νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, “προκειμένου να υπάρξει δια ζώσης συνάντηση για τον συντονισμό του βηματισμού μετά την ομολογία ενοχής του πρωθυπουργού σχετικά με την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών”.
Σημειώνεται ότι τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι θετικά στην προοπτική της κατάθεσης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνονται πως διαφωνούν σχετικά με τον χρόνο και τις συνθήκες που αυτή η κίνηση μπορεί να καρποφορήσει.
Αυτό προκύπτει μετά τις απανωτές επαφές που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης στην επικοινωνία του με τον Σωκράτη Φάμελλο επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερό στην άποψη του να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έχοντας γνώση των νέων στοιχείων των πορισμάτων, που επίκεινται. Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού ήταν μνημείο αναξιοπιστίας, όμως είναι λάθος για λίγες μέρες να χαθεί το ύψιστο κοινοβουλευτικό όπλο της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι βάσει του Συντάγματος θα μπορούμε να επανέλθουμε μετά από 6 μήνες».
Υπέρ της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας έχει ταχθεί η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Παρόλα αυτά οι 43 ψήφοι που αθροίζουν δεν αρκούν για την κατάθεσή της μια και ο κανονισμός απαιτεί το 1/6 της Βουλής, δηλαδή 50 βουλευτές.
Όσον αφορά το ΚΚΕ παρότι θα υπερψήφιζε μια τέτοια πρόταση δεν αποδέχεται να υπογράψει από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα.