Απεργιακός ξεσηκωμός για τα 2 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών

Διαβάζεται σε 3'
Απεργιακός ξεσηκωμός για τα 2 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών
Nick Paleologos / SOOC

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι κινητοποιήσεις για τα 2 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, που συμπληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να μπει η χώρα στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Το αίτημα για απόδοση Δικαιοσύνης -στη σκιά των τελευταίων αποκαλύψεων και των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων- είναι πάνδημο, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να υπάρχει απεργιακός ξεσηκωμός.

Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργίας εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, καλώντας ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζομένους να δώσουν μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης.

«Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ.

Απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου έχει προκηρύξει ήδη το ΠΑΜΕ, ενώ μένει να αποφασιστεί τι θα πράξει η ΓΣΕΕ.

«Εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικοί φορείς, νέα “λαϊκά ποτάμια” θα κατακλύσουν τους δρόμους του απεργιακού αγώνα. Συνεχίζουμε καλώντας όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να οργανώσουν την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Να κατακλυστούν όλες οι πόλεις της χώρας από μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 11πμ, στη συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων της Αττικής, Ομοσπονδιών και σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα» αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ΜΜΕ

Σημειώνεται πως, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στις 28 Φεβρουαρίου. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 28 Φεβρουαρίου ,Παρασκευή από 00.01 ώρα έως 24.00.
  • Την αποστολή εξωδίκων και αναλυτικό δελτίο Τύπου εντός των επόμενων ημερών, που θα τοποθετείται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
  • Αλλά και για τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός) ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με το πιο πιθανό σενάριο να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, χωρίς να αποκλείεται πάντως να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα