Βόρεια Θάλασσα: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου
Διαβάζεται σε 2'
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας με βαριά αμέλεια βρίσκεται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου που συγκρούστηκε πετρελαιοφόρο στη Βόρεια Θάλασσα.
- 14 Μαρτίου 2025 22:41
Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου Solong που συγκρούστηκε με το πετρελαιοφόρο Stena Immaculate με σημαία ΗΠΑ στη Βόρεια Θάλασσα κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με βαριά αμέλεια.
Ο 59χρονος Βλαντίμιρ Μότιν, από το Πριμόρσκι της Αγίας Πετρούπολης, τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται να εμφανιστεί στο Δικαστήριο Magistrates του Χαλ το Σάββατο, σύμφωνα με την Αστυνομία του Humberside.
Το Solong, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Πορτογαλίας και το πετρελαιοφόρο Stena Immaculate με σημαία ΗΠΑ συγκρούστηκαν λίγο έξω από τις ακτές του Ανατολικού Γιορκσάιρ, με τα δύο πλοία να τυλίγονται στις φλόγες.
Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι 36 άτομα μεταφέρθηκαν στην ξηρά, ένα εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης του Solong ανέφερε αργότερα ότι ένα μέλος του 14μελούς πληρώματος αγνοείται και σύμφωνα με το BBC, θεωρείται νεκρό. Πρόκειται για τον 38χρονο Μάρκ Άντζελο Πέρνια, από τις Φιλιππίνες, όπως ανέφερε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος.
Ο Φρανκ Φέργκιουσον, επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος και καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Εισαγγελίας του Στέμματος, δήλωσε: “Εξουσιοδοτήσαμε την αστυνομία του Humberside να απαγγείλει κατηγορίες σε έναν Ρώσο υπήκοο σε σχέση με τη σύγκρουση δύο πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αγγλίας.
Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του κατηγορουμένου αυτού είναι πλέον ενεργή και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει καμία αναφορά, σχολιασμός ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να προδικάσει αυτές τις διαδικασίες”.