Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο
Διαβάζεται σε 2'
Η Χεζμπολάχ αρνείται εμπλοκή σε πυρά εναντίον του Ισραήλ και επιμένει ότι σέβεται την κατάπαυση του πυρός, ενώ το Ισραήλ βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο
- 28 Μαρτίου 2025 12:09
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/03) ότι βομβάρδισε τον νότιο Λίβανο, μετά την ανακοίνωσή του ότι δύο ρουκέτες από την περιοχή εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ.
Ο στρατός υποστηρίζει ότι έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ. Οι ισραηλινές δυνάμεις «πλήττουν στόχους των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση πυρών ρουκετών, για τα οποία ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς είπε ότι θα ανταποδώσει «με σφοδρότητα».
Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τις ρουκέτες
Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι δεν προέρχονται από αυτήν τα πυρά ρουκετών που έθεσαν στο στόχαστρο έναν συνοριακό οικισμό στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, τα οποία το Ισραήλ υποσχέθηκε ότι θα ανταποδώσει με σφοδρότητα.
«Αρμόδια πηγή στο εσωτερικό της Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει την τήρηση εκ μέρους της τής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και αρνείται κάθε εμπλοκή στην εκτόξευση ρουκετών σήμερα από τον νότιο Λίβανο προς την κατεύθυνση του βόρειου τμήματος της κατεχόμενης Παλαιστίνης», ανέφερε η φιλοϊρανική οργάνωση, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στο κανάλι της στην εφαρμογή Telegram, αναφερόμενη στο Ισραήλ.