Τραμπ σε Πούτιν: Βλάντιμιρ, σταμάτα – Ας συμφωνήσουμε για ειρήνη!
Διαβάζεται σε 3'
Με ανάρτησή του στο Truth, ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την δυσαρέσκεια για την σημερινή ρωσική επίθεση στο Κίεβο και καλεί τον Πούτιν να υπογράψει ειρήνη
- 24 Απριλίου 2025 15:57
Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Truth, ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την δυσαρέσκειά του για το σημερινό ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο και καλεί τον Πούτιν να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να συμφωνήσει σε ειρήνη.
“Δεν είμαι χαρούμενος με τα ρωσικά χτυπήματα στο Κίεβο. Μη απαραίτητα και σε πολύ κακό χρόνο. Βλαδίμηρε ΣΤΑΜΑΤΑ! 5.000 στρατιώτες πεθαίνουν κάθε εβδομάδα. Ας κάνουμε πραγματικότητα την Συμφωνία Ειρήνης!“, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της νύχτας, ρωσική επιδρομή με πυραύλους και drones έπληξε στόχους στο Κίεβο και είχε ως αποτέλεσμα εννιά νεκρούς και πάνω από 70 τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.
Στον απόηχο αυτής της επίθεσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέκοψε την επίσκεψή του στην Νότια Αφρική προκειμένου να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουκρανία.
Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), έγραψε: «Ακυρώνω μέρος αυτής της επίσκεψης και θα επιστρέψω στην Ουκρανία αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής».
«Έχουν περάσει 44 ημέρες από τότε που η Ουκρανία συμφώνησε σε πλήρη κατάπαυση του πυρός και διακοπή των χτυπημάτων. Αυτή ήταν μια πρόταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και έχουν περάσει 44 ημέρες από τη στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει να σκοτώνει τον λαό μας και να αποφεύγει την ευθύνη για τις ενέργειές της» πρόσθεσε
«Τα πλήγματα πρέπει να σταματήσουν άμεσα και άνευ όρων» ξεκαθάρισε.
Νυχτερινό σφυροκόπημα της Ρωσίας στο Κίεβο
Η απόφαση Ζελένσκι έρχεται μετά τη νυχτερινή ρωσική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προκάλεσε πυρκαγιές, διέλυσε κτίρια και έθαψε κατοίκους κάτω από τα συντρίμμια στο Κίεβο, σκοτώνοντας μέχρι στιγμής εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 70, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
Μεtαξύ των τραυματιών φέρονται να είναι και έξι παιδιά.
Σύφωνα με το Reuters, πρόκειται για μία από τις πλέον φονικές ρωσικές επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα στα τρία χρόνια του πολέμου.
«Σημειώθηκε καταστροφή. Η αναζήτηση ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια συνεχίζεται» ανέφερε νωρίτερα η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε σε πολυκατοικία που καταστράφηκε στην περιοχή Σβιατοσίνσκι, δυτικά του κέντρου της πόλης.