JUMBO: Στα 320 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2024

Διαβάζεται σε 2'
JUMBO: Στα 320 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2024
EUROKINISSI

Χωρίς την επίδραση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 413,77 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 3,9%.

Αύξηση πωλήσεων κατά 6,33% – στα τα 1,149 δισ. ευρώ- εμφάνισε το 2024 ο Όμιλος Jumbo σε σχέση με το 2023.

Το μικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά και διαμορφώθηκε σε 55,61% από 55,77% το 2023. Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων, και Αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 424,55 εκατ. ευρώ από 398,10 εκατ. ευρώ το 2023 παρουσιάζοντας αύξηση 6,6%.

Χωρίς την επίδραση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 413,77 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 3,9%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση στα λειτουργικά κόστη οφείλεται στον προγραμματισμό για την λειτουργία νέων καταστημάτων, στην αύξηση των μισθών καθώς και στην λειτουργία νέων αποθηκευτικών χώρων στην Ρουμανία. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 320,10 εκατ. ευρώ από 303,00 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,64%.

Σημειώνεται ότι κατά το 2024 η Jumbo εισέπραξε το ποσό των 10,79 εκατ. ευρώ ως ασφαλιστική αποζημίωση για τα καταστήματά της στην Λάρισα και στην Καρδίτσα που παρέμεναν κλειστά λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

Οι ασφαλιστικές καλύψεις και ο επαγγελματισμός των συνεργατών έφεραν γρήγορα θετικά αποτελέσματα με την πλήρη επαναλειτουργία των καταστημάτων μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 9 μηνών για την σωστή επανεξυπηρέτηση των χιλιάδων καταναλωτών των πληγέντων περιοχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα