Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Πότε θα περιοριστούν τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Πότε θα περιοριστούν τα φαινόμενα
Βροχοπτώσεις στην Αττική Eurokinissi

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας. Σταδιακή βελτίωση τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές κυρίως το Σάββατο με πτώση της θερμοκρασίας
  • Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση και σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2022


Στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, τη Μακεδονία και τις Σποράδες προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-11-2022


Στα δυτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-11-2022


Στα δυτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 17 και18 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα