Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη
Νεφώσεις INTIME

Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα κυρίως στα νότια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες τοπικές νεφώσεις -τοπικές ομίχλες το πρωί στα δυτικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά με μέγιστες τιμές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γνικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λιγες νεφώσεις το πρωί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 τμποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….Σαν σήμερα

  • Στις 10/11/2007 είχαμε σοβαρές ζημιές στο Λουτράκι από βαρομετρικό χαμηλό 995 hPa, η στάθμη της θάλασσας ανυψώθηκε περίπου 1μ.
  • Το 2009 Ανεμοστρόβιλος κατεγράφη στον Αυλώνα.
  • Το 2010 είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στα νότια και κεντρικά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα