Nikita Dragun: Η τρανς influencer συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό και κρατήθηκε σε φυλακές ανδρών

Nikita Dragun: Η τρανς influencer συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό και κρατήθηκε σε φυλακές ανδρών
Nikita Dragun AP Photo/Brittainy Newman

Με την κατηγορία της επίθεσης σε αστυνομικό, συνελήφθη η τρανς influencer, Nikita Dragun. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, κρατήθηκε σε φυλακές ανδρών.

Σε φυλακές ανδρών μεταφέρθηκε η τρανς influencer, Nikita Dragun καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον αστυνομικού.

Η 26χρονη, όπως μεταδίδει το nbcnews, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στις φυλακές ανδρών στο Μαϊάμι.

Ενώ βρισκόταν στο σωφρονιστικό κέντρο Turner Guilford Knight στο Μαϊάμι, ο εκπρόσωπος της Dragun είπε ότι τοποθετήθηκε σε μια μονάδα ανδρών.

«Η κατάσταση με τη Nikita, η οποία είναι νόμιμα γυναίκα, που τοποθετείται σε μια ανδρική μονάδα μιας φυλακής της Φλόριντα είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη», δήλωσε ο Jack Ketsoyan του Full Scope Public Relations σε μια δήλωση.

«Αυτή η απόφαση που λήφθηκε από το Τμήμα Διορθώσεων της Κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ παραβιάζει άμεσα το πρωτόκολλό τους, το οποίο ορίζει ότι οι τρανς κρατούμενοι ταξινομούνται και στεγάζονται με βάση τις ανάγκες ασφαλείας και την ταυτότητα φύλου», είπε ο Ketsoyan.

«Η Nikita αφέθηκε ελεύθερη και τώρα είναι ασφαλής. Σας ευχαριστούμε που σεβαστήκατε την ιδιωτικότητά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», κατέληξε.

Η διοίκηση του τμήματος στο οποίο μεταφέρθηκε η Nikita δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Η Dragun αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν αναγνώρισης, σύμφωνα με τα αρχεία της κομητείας Miami-Dade, που σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν να καταβάλει εγγύηση. Η ακρόασή της στο Μαϊάμι έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου.

Η Nikita συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έστρεψε ένα ανοιχτό μπουκάλι νερό προς τους αστυνομικούς και έναν φύλακα του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να πέσει νερό πάνω στον φρουρό και έναν αστυνομικό.

Κατηγορήθηκε επίσης για πλημμέλημα και ανάρμοστη συμπεριφορά, ανέφερε η ένορκη κατάθεση, αφού έριξε νερό σε ένα ξεχωριστό προσωπικό του ξενοδοχείου.

Μια έρευνα του NBC News του 2020 διαπίστωσε ότι τα περισσότερα τρανς άτομα φυλακίζονται ανάλογα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση, θέτοντας τους σε κίνδυνο βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και κακοποίησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα