Υποκλοπές: Περιμένουν αποκαλύψεις κι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Περιμένουν αποκαλύψεις κι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει και στην ανάδειξη του θέματος της ακρίβειας Eurokinissi

Τις επόμενες κινήσεις της στο μέτωπο των υποκλοπών αποφασίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεχίζονται οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του κόμματος με επίκεντρο την ακρίβεια.

Τις επόμενες κινήσεις του σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «γαϊτανάκι» αποκαλύψεων της προηγούμενης εβδομάδας με κορυφαία την λίστα των 106 πολιτικών κι επιχειρηματιών που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Documento. Εκτιμώντας μάλιστα ότι είναι μόνον η αρχή της νέας φάσης στην οποία μπαίνει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παράλληλα όμως «τρέχουν» και οι προγραμματισμένες δράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν στο επίκεντρο την ακρίβεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του αναμένεται να σταθμίσουν σήμερα τις εξελίξεις για τις υποκλοπές, που όπως εκτιμάται έχουν πανικοβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου και να καθορίσουν τις επόμενες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προσωπικά δεσμευθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει στην «φαρέτρα» της όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από τον θεσμικό της ρόλο. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της άσκησης του δικαιώματος για πρόταση μομφής, που για την ώρα δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά στην Κουμουνδούρου καθιστούν σαφές ότι και αυτό το «εργαλείο» θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο. Παράλληλα παραμένουν “στο τραπέζι” οι 4 προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με δημόσια δήλωσή του, προκειμένου η χώρα να οδεύσει πρός τις εκλογές σε συνθήκες σκότους. Μεταξύ άλλων έχει ζητήσει κοινής αποδοχής διοικητή της ΕΥΠ και αντικατάσταση της εισαγγελέως της υπηρεσίας Βασιλικής Βλάχου.

Θυμίζουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να κληθούν σε ακρόαση οι φερόμενοι ως αφανείς μέτοχοι στις εταιρίες INTELLEXA και KRIKKEL Γ.Λαυράνος και Φ. Μπίζιος. Επίσης αναμένεται το επόμενο διάστημα το πόρισμα της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ελλάδα.

Συνεχίζεται η «μάχη της Ακρίβειας»

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ αν και θεωρούν πως θέμα των υποκλοπών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα δημοκρατίας, δεν παραβλέπουν ότι – όπως καταγράφεται σε κάθε δημοσκόπηση- το ζήτημα της ακρίβειας παραμένει να είναι το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί σειρά περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε γειτονιές της Αθήνας και πόλεις της Ελλάδας, ενώ παράλληλα σε όλη την χώρα θα διοργανωθούν ημερίδες και ανάλογες εκδηλώσεις με θέμα αιχμής τις ανατιμήσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών.

Έτσι στην επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δύο αυτά ζητήματα, υποκλοπες-ακρίβεια, θα αντιμετωπιστούν ως ένα «μείγμα» που θα δείχνει στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας για πολιτική αλλαγή. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε στο θέμα αυτό ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Τόνισε ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πιο χυδαία και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλες για να κλείσουμε τις σημερινές πληγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή. Τη Τετάρτη στις 9 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία θα δοθεί μία πρώτη μαζική απάντηση από τους πολίτες. Ενάντια στο καθεστώς των υποκλοπών, του αυταρχισμού και της λεηλασίας».

Για δημοκρατική καταχνιά μίλησε ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης Eurokinissi

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης. Αναφερόμενος στην δράση του ΣΥΡΙΖΑ τις εβδομάδες που έρχονται επισήμανε πως «το επόμενο διάστημα διοργανώνουμε δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε σε ημερίδες όπου θα συζητάμε με τους τοπικούς φορείς, θα ακούμε τους προβληματισμούς τους. Θα εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας από τις αγωνίες τους και μαζί θα χαράξουμε μια νέα ελπιδοφόρα μέρα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος σε μια εποχή καταχνιάς. Δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική καταχνιά και τα οικονομικά προβλήματα που κατατρέχουν την ελληνική κοινωνία λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφέρομαι και στη δημοκρατική καταχνιά, με όλα αυτά που ζούμε με τις παρακολουθήσεις που οδηγούν τη χώρα σε μετεμφυλιακά δεδομένα. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία όσα ζούμε και πρέπει να φύγει χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα