Μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη σήμερα – Ολες οι εκδηλώσεις

Μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη σήμερα – Ολες οι εκδηλώσεις
Στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Eurokinissi

Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το makthes, στις 10.30 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.00 ακολουθεί η παρέλαση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει εκείνη την ώρα στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στη Δημοτική Ενότητα Πανοράματος στις 10.10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

  • Στις 10.20 π.μ. ακολουθεί εκφώνηση Πανηγυρικού
  • Στις 10.30 π.μ. η μαθητική παρέλαση
  • Στις 11.00 π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Στη Δημοτική Κοινότητα Πυλαίας

  • Στις 10.30π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία
  • Στις 10.45π.μ. Εκφώνηση Πανηγυρικού
  • Στις 11.30π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων
  • Στις 11.45π.μ. Μαθητική παρέλαση

Στις δημοτικές κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, φιλύρου και τοπική κοινότητα Εξοχή

  • 10.00π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φιλύρου, Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Εξοχής και εκφωνήσεις Πανηγυρικών.
  • Στις 10.30 π.μ. θα γίνουν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων.
  • Στις 11.00 π.μ. θα ακολουθήσουν μαθητικές παρελάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Χορτιάτη και στην Τοπική Κοινότητα Εξοχής.

Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα τιμήσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της επετείου (Παρασκευή 28 Οκτωβρίου) δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, με κορύφωση των εκδηλώσεων τη διεξαγωγή της ενιαίας παρέλασης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30π.μ. από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό, με πορεία διέλευσης την οδό Μ. Αλεξάνδρου και τερματισμό το ύψος της οδού Νυμφαίου στον Εύοσμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

  • Στις 09: 45 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο
  • Στις 10: 00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου
  • Στις 10: 15 π.μ. : Δοξολογία
  • Στις 10: 45 π.μ.: Ηρώο πλατείας Δημαρχείου

Στο δήμο Λαγκαδά

Την 28η Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος.

Στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά, από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και μαθητών σχολικών μονάδων του Λαγκαδά.

Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο κέντρου του Λαγκαδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα