Netflix: Όταν το Stranger Things έγινε “Σιωπή των Αμνών” χωρίς να το καταλάβει κανείς

Netflix: Όταν το Stranger Things έγινε “Σιωπή των Αμνών” χωρίς να το καταλάβει κανείς
Stranger Things Netflix

Η pop δυναμική του Stranger Things είναι τέτοια που έκανε το Running Up That Hill να είναι το τραγούδι του καλοκαιριού. Η αναφορά στην ιστορική ταινία του Hannibal Lecter που δεν καταλάβαμε.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι fans του Stranger Things, πέραν από το ότι διέπεται από δυνατά cliffhangers, αυτό είναι πως η σειρά και η παραγωγή της δεν ντρέπονται να αποτίσουν φόρο τιμής σε κλασικές αγαπημένες ταινίες του παρελθόντος. Ούτως ή άλλως, η 80s ρετρό αισθητική, ενσωματώνει εντός της πολλά pop στοιχεία της εποχής, και σίγουρα τις μουσικές με τις οποίες (πολλοί εξ ημών) μεγαλώσαμε.

Φυσικά, η τέταρτη σεζόν ήταν και η πιο “ενήλικη” ως τώρα, η πιο σκοτεινή και σοβαρά δομημένη. Οι θαυμαστές της σειράς εντόπισαν στα επεισόδια που στριμάρουν στο Netflix πολλές αναφορές σε ταινίες όπως το Carrie, το Halloween και το Poltergeist, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που κατάφεραν να αντιληφθούν ένα σπουδαίο tribute που επανασυστήθηκε σε μια νέα εκδοχή.

Πρόκειται φυσικά για τη σκηνή όπου βλέπουμε για πρώτη φορά τον Victor Creel, τον οποίο ενσαρκώνει ο Robert Englund που παλαιότερα άφησε το στίγμα του ως Φρέντι Κρούγκερ. Η αγάπη των αδερφών Ντάφερ για την δεκαετία των 80s μας χαρίζουν εδώ μια διπλή έκπληξη, καθώς πέραν από τη σαφή αναφορά στον “Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες” έχουμε μια αναφορά στη “Σιωπή των Αμνών”.

Συγκεκριμένα, η σκηνή όπου Nancy και η Robin επισκέπτονται τον κρατούμενο Creel στο άσυλο “Pennhurst“, θυμίζει την επίσκεψη που είχε κάνει η Clarice Starling στον Dr. Hannibal Lecter, στη θρυλική ταινία του 1991.

Οι ομοιότητες δεν εξαντλούνται στη σκηνοθετική ματιά που είναι όμοια, αλλά είναι και σεναριακές. Και στις δύο εκδοχές, οι πρωταγωνίστριες προειδοποιούνται από τους φρουρούς να κρατήσουν αποστάσεις και να μην προκαλούν τους κρατούμενους και τελικά μένουν μόνες με τον κρατούμενο τους για να κάνουν τη συνέντευξη τους. Και οι δύο κρατούμενοι, είναι διαταραγμένοι, ο καθένας φυσικά με τον δικό του τρόπο.

Τόσο ο Lecter όσο και ο Creel είναι κλειδωμένοι και απομονωμένοι σε μικρά κελιά στο τέλος του διαδρόμου του ιδρύματος όπου “φιλοξενούνται”. Και οι δύο κατηγορούνται για φρικτές πράξεις. Η μόνη διαφορά μεταξύ του Silence of the Lambs και αυτής της σκηνής του Stranger Things είναι φυσικά πως αργότερα ανακαλύπτουμε πως ο Creel δεν είναι ένοχος για όσα κατηγορείται, κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε όμως στο χρονικό σημείο που βλέπουμε την επίμαχη σκηνή στο άσυλο.

Από εκεί και πέρα, οι αναφορές στον “Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες” αποτυπώνονται και μέσα από τα σημάδια στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή, καθώς τόσο ο Krueger όσο και ο Creel, είναι παραμορφωμένοι. Όπως και να’χει, οι Duffer Brothers μας έχουν κάνει να αναμένουμε με αγωνία, όχι μόνο την πέμπτη σεζόν της σειράς, αλλά και τα επόμενα -καλά κρυμμένα- Easter Eggs που θα μας παρουσιάσουν.

Netflix/Youtube

Σημειώνεται πως οι σεναριογράφοι ξεκίνησαν τον Αύγουστο να δουλεύουν στον 5ο κύκλο, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε spinoff σειρά του Stranger Things, η οποία θα είναι τελείως διαφορετική από την πρωτότυπη. Αναφορικά με τον 5ο κύκλο είπαν πως θα αποτελείται επίσης από οκτώ επεισόδια, τα οποία όμως δεν θα ξεπερνούν αυτή τη φορά συνολικά, τις 10 ώρες προβολής.

Από τη δική της μεριά πάντως, η Maya Hawke ανέφερε, μιλώντας στο Rolling Stone, πως πιστεύει ότι στη πέμπτη σεζόν οι περισσότεροι αγαπημένοι χαρακτήρες της σειράς θα πεθάνουν. “Θα ήθελα πολύ να πεθάνω και να έχω τη δική μου ηρωική στιγμή”, είπε και πρόσθεσε: “Θα ήθελα πολύ να πεθάνω με τιμή, όπως θα έκανε κάθε ηθοποιός”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα