Επιδότηση για όλους, αλλά όχι το ίδιο για όλους- “Όχι” σε ρεύμα με δελτίο

Επιδότηση για όλους, αλλά όχι το ίδιο για όλους- “Όχι” σε ρεύμα με δελτίο
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την οριζόντια επιδότηση στο ρεύμα, αλλά το ύψος θα συνδέεται με την κατανάλωση, ενώ δεν συζητά μέτρα υποχρεωτικής εξοικονόμησης για ιδιώτες.

Η οριζόντια επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχιστεί, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, όμως το ύψος της θα εξαρτάται από την κατανάλωση των νοικοκυριών, τα οποία ως εκ τούτου θα αναγκαστούν είτε να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών είτε να πληρώσουν παραπάνω.

Ερωτηθεις ειδικότερα σχετικά με την πρόταση εμπειρογνώμων του ΔΝΤ για διακοπή της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος -με εξαίρεση τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά-, ώστε οι πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

“Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δε θα σταματήσει να στηρίζει την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θα είναι οριζόντια, όλοι θα έχουν στήριξη, αλλά θα μπουν κίνητρα επιβράβευσης για εξοικονόμηση. Οι υψηλές καταναλώσεις θα έχουν λιγότερη στήριξη, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσει η στήριξη για όλους, με μπόνους εξοικονόμησης”.

Όσον αφορά στην πρόταση της Κομισιόν για “ρεύμα με δελτίο”, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης. “Στο κομμάτι της εξοικονόμησης, η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή. Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. Δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για τους ιδιώτες”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα