Project Tethys: Στα χέρια κοινοπραξίας τα δάνεια 72 ελληνικών ξενοδοχείων

Project Tethys: Στα χέρια κοινοπραξίας τα δάνεια 72 ελληνικών ξενοδοχείων
istock

Ανακοινώθηκε ο προτιμητέος επενδυτής για το πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο που πωλείται στη χώρα μας και αφορά τα δάνεια 72 ξενοδοχείων. SMERC, Θ. Λασκαρίδης και Brown Hotels οι νέοι ιδιοκτήτες.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την απόκτηση των δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, που βρίσκονται σε όλη τη χώρα, από κοινοπραξία και τα οποία διαχειρίζονταν η Intrum Hellas.

Όπως ανακοίνωσε η Intrum, η κοινοπραξία SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels αναδείχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής για την πώληση του χαρτοφυλακίου δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, που ανήκαν σε εταιρείες ειδικού σκοπού – Project Tethys.

Η νομική απαίτηση για τα 72 ξενοδοχεία, ανέρχεται σε 254 εκατ. ευρώ και προέρχονται από δάνεια και πιστώσεις, τα οποία διαχειρίζονταν η Intrum.

Πρόκειται για την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται, ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή της κοινοπραξίας ως προτιμητέου επενδυτή, πέραν της οικονομικής προσφοράς, αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει επενδύσεις σημαντικού ύψους με στόχο την ανταγωνιστική ανάπτυξη των ξενοδοχειακών αυτών επιχειρήσεων και την επανατοποθέτησή τους στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική τουριστική αγορά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα