Σαουδική Αραβία: Φυλάκιση 45 ετών σε γυναίκα για αναρτήσεις στα social media

Σαουδική Αραβία: Φυλάκιση 45 ετών σε γυναίκα για αναρτήσεις στα social media
Φωτογραφία αρχείου iStock

Σε 45 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε γυναίκα στην Σαουδική Αραβία μετά από αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση.

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε μια γυναίκα σε 45 χρόνια φυλάκισης, για αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η Nourah bint Saeed al-Qahtani καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία της «παραβίασης της δημόσιας τάξης χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η Nourah bint Saeed al-Qahtani αποτελεί την δεύτερη περίπτωση γυναίκας που φυλακίζεται για την κριτική ασκεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωση, καθώς στις 9 Αυγούστου μία άλλη νεαρή κοπέλα καταδικάστηκε σε 34 χρόνια κάθειρξη, για παρόμοιους λόγους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Έρευνας του DAWN, Abdullah Alaoudh, στα δικαστικά της έγγραφα δεν αναφέρεται τίποτα που να αφορά οποιαδήποτε μορφή ή απειλή ή κάποια εγκληματική δραστηριότητα.

“Οι κατηγορίες εναντίον της είναι πραγματικά ευρείες. Χρησιμοποιούν τον νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον νόμο κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, που μπορεί να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε ανάρτηση που ασκεί έστω και εξ αποστάσεως κριτική για την κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα