Υποκλοπές: Ένοχο πανικό βλέπει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Ένοχο πανικό βλέπει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και να απαντήσει για τις υποκλοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Πώς ερμηνεύει η αξιωματική αντιπολίτευση την ...περίεργη στάση της κυβέρνησης ενώ βρίσκεται στην χώρα η Επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Πανικό που προδίδει ενοχή για το σκάνδαλο των υποκλοπών διακρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην συμπεριφορά που επιδεικνύει η κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Επιτροπής PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση. Αυτά ενώ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι «απών» από το κοινοβούλιο και την «Ώρα του Πρωθυπουργού» αφού επέλεξε να μην απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε για τις υποκλοπές ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως ενδεικτικό της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η επίσκεψη της Επιτροπής PEGA είναι η αναφορά που φέρεται να έκανε ενώπιον της Επιτροπής ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Σύμφωνα με κυβερνητικό non paper ο υπουργός Επικρατείας φέρεται να μίλησε για «επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου γνωστοποίησης στο υποκείμενο, περί της επιβολής σε βάρος του, του περιοριστικού μέτρου της άρσης απορρήτου». Δηλαδή η κυβέρνηση φέρεται να συζητά για μία ρύθμιση που είχε απορρίψει όταν πριν λίγο καιρό κατατέθηκε με την μορφή τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπέρ της θεσμοθέτησής της είχε ταχθεί το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Φυγομαχία

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσουν …αναπάντητο το ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι στην Βουλή ώστε να απαντήσει για τα θέματα αυτά στον Αλέξης Τσίπρα. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία του συνέντευξη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην προσέλθει στην Βουλή είχε επισημάνει ότι «ο πρωθυπουργός το βάζει στα πόδια, ότι φυγομαχεί και ότι δεν έχει επιχειρήματα για ν’ απαντήσει». Ανέφερε πως μια τέτοια στάση επιβεβαιώνει την ενοχή του κι επισήμανε ότι η στάση που τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνιστά «πρωτοφανή εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το θέμα των παρακολουθήσεων «δεν είναι μόνο ηθικό ή πολιτικό, είναι και υπαρξιακής σημασίας για το δημοκρατικό πολίτευμα, για τη λειτουργία της δημοκρατίας στον τόπο μας, είναι εάν θα πάμε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με ευθύνη του Μητσοτάκη με το Predator, το παράνομο λογισμικό να είναι σε λειτουργία και να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο να αναζητά την αλήθεια για τις υποκλοπές τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Η ενημέρωση στην Επιτροπή PEGA

Στην επίσκεψη της Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα αναφέρθηκε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που συναντήθηκε με το ευρωπαϊκό κλιμάκιο προκειμένου να μεταφέρει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την ουσία του σκανδάλου των υποκλοπών όσο και για τα όσα έγιναν στην Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε. Επισήμανε ότι «ενημέρωσα για τη συνδυαστική χρήση των επίσημων επισυνδέσεων και του predator από την ΕΥΠ που στην πραγματικότητα μας οδηγεί σε μια εξαιρετικά σκοτεινή περίοδο για την ελληνική δημοκρατία». Εκτίμησε μάλιστα πως «έχω την ελπίδα ότι η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταφέρει να ρίξει λίγο παραπάνω φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, καθώς φάνηκε ότι οι ευρωβουλευτές είναι ενήμεροι σε αρκετό βάθος για τις λεπτομέρειες του σκανδάλου αυτού». Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεχίσει με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα να επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως, καθώς τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες, οι αποκαλύψεις είναι πλέον καθημερινές και υπάρχει σαφής ένδειξη ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία παρακολουθούνταν δεν περιορίζονταν στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Σπίρτζη αλλά μιλάμε για πολύ περισσότερους που θα προκύψει στο μέλλον ότι πράγματι έχουν παρακολουθηθεί». Η αναφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου προφανώς αφορά την πρωτοβουλία που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Φ.Μπιζιος και Γ.Λαβράνος φερόμενοι ως εκπρόσωποι των εταιριών INTELLEXA και KRIKKEL που σχετίζονται με την εμπορία του λογισμικού Predator, ενώ υπάρχουν υπόνοιες και για συναλλαγή τους με το δημόσιο.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει πως «οι μόνοι που αρνήθηκαν ή απέφυγαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος. Οι ίδιοι που προστατεύθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για να μην καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Οι ίδιοι δηλαδή που έφεραν το Predator στην Ελλάδα και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα