Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Στην Ελλάδα η σορός της – Τα αναπάντητα ερωτήματα της οικογένειας

Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Στην Ελλάδα η σορός της – Τα αναπάντητα ερωτήματα της οικογένειας
Glomex

Στην Ελλάδα μεταφέρθηκε η σορός της 19χρονης πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου, μετά τη διενέργεια της νεκροψίας στη Νάπολη. Τα αναπάντητα ερωτήματα που "βαραίνουν" την οικογένεια.

Με αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου που έφυγε από τη ζωή υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, κατά τη διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/08) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάπολι, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της, ωστόσο θα χρειαστούν μέρες για να ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων, λόγω του χρόνου που χρειάζονται οι τοξικολογικές.

Από το οικογενειακό περιβάλλον της 19χρονης πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, παρά το βαρύ πένθος, αναζητούνται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, μεταξύ αυτών τα εξής:

  • Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ να μεταφερθεί από το καράβι σε νοσοκομείο η Θάλεια;
  • Πόσοι γιατροί και τι ειδικοτήτων (ειδικοί – ειδικευόμενοι) βρίσκονταν πάνω στο καράβι και ποιοι ανέλαβαν την περίθαλψή της;
  • Εφόσον το καράβι διέθετε ελικοδρόμιο, γιατί δεν αποφασίστηκε η επείγουσα διακομιδή της σε νοσοκομείο, αλλά παρέμεινε για ημέρες σε αυτό, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της;
  • Ισχύουν οι πληροφορίες πως ενώ η 19χρονη εμφάνιζε επειδεινούμενη κατάσταση, χρειάστηκε το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε, το οποίο είναι γενικής υποστήριξης, να δώσει πετρέλαιο στην φρεγάτα Κανάρης, μία διαδικασία που γίνεται εν πλω, με μειωμένη ταχύτητα και διαρκεί περίπου 3 ώρες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο ελλιμενισμός στη Νάπολη;

Τα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατό της να παραμένουν αναπάντητα και το σενάριο της δηλητηρίασης είναι το επικρατέστερο.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο γεύμα που κατανάλωσε η άτυχη 19χρονη δόκιμος σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ στην Τυνησία, κατά τη διάρκεια στάσης που πραγματοποίησε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο της προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επιδεινώθηκε απότομα η υγεία της

Τα πρώτα συμπτώματα της 19χρονης ήταν ήπιος πυρετός, ο οποίος όμως στις 23 Αυγούστου επιδεινώθηκε μόλις εισήχθη σε νοσοκομείο της Νάπολης, την επόμενη ημέρα να εισαχθεί εσπευσμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στις 25 να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η κοπέλα μάλιστα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ είχε αναρρώσει από τον κορονοϊό στον οποίο είχε νοσήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, αφού σε σχετικό τεστ που είχε υποβληθεί φέρεται να είχε βγει αρνητική.

Σημειώνεται ότι οι δύο δόκιμοι που νοσηλεύονταν κι εκείνοι στο νοσοκομείο της Νάπολης, πήραν εξιτήριο και θα επιστρέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα, καθώς το πλοίο “Προμηθέας” απέπλευσε προς Σαλαμίνα.

Παράλληλα, σχετικά με τα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από το Πολεμικό Ναυτικό και τον λόγο για τον οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε άμεσα ελικόπτερο για τη μεταφορά της 19χρονης σε χερσαίο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε την Παρασκευή ο ΣΚΑΊ, η απάντηση που φέρεται να δόθηκε από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού για το συγκεκριμένο ερώτημα ήταν ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

“Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα