Στα σκαριά νέα τραπεζικό deal – Κινήσεις Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου

Στα σκαριά νέα τραπεζικό deal – Κινήσεις Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου
Παγκρήτια Τράπεζα Facebook@pancretabank

Στις μη συστημικές τράπεζες εστιάζεται έντονο ενδιαφέρον επενδυτών όπως το σχήμα των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου.

Η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπου γνωστοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχήμα Lyktos Participations, συμφερόντων του Μιχ. Σάλλα, δε συμμετείχε στη διαδικασία απόκτησης των αδιάθετων νέων μετοχών, με αποτέλεσμα το αρχικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, που ανερχόταν στο 19,95%, να μειωθεί στο 11,25%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο το ποσοστό της Lyktos στην Παγκρήτια παραμένει ισχυρό καθώς εξαγόρασε τη συμμετοχή της ΑΝΕΚ, που έχει περάσει πλέον στην Attica στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, ύψους περίπου 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης η Thrivest Holding Ltd, φέρεται να ενδιαφέρεται και για την Συνεταιριστική Τράπεζας Σερρών. Είναι κινήσεις που έχουν ακολουθήσει την πώληση από την πλευρά των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη του πακέτου μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΕΩΡ στον Όμιλο Motor Oil.

Αποδεκτή έγινε η πρόταση από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου από το ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «επιβεβαιώνουμε την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα