Alpha Bank: Βγαίνει την Παρασκευή στις αγορές για ομόλογο έως 300 εκατ. ευρώ

Alpha Bank: Βγαίνει την Παρασκευή στις αγορές για ομόλογο έως 300 εκατ. ευρώ
Alpha Bank Nikos Libertas / SOOC

Η έκδοση θα είναι τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανάκλησης στη διετία, ενώ το ποσό αναμένεται να κυμανθεί στα 200 - 300 εκατ. ευρώ.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τις αγορές η Alpha Bank προχωράει την Παρασκευή (21/10) στην έκδοση ομολόγου senior preferred προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια MREL. Η έκδοση θα είναι τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανάκλησης στη διετία, ενώ το ποσό αναμένεται να κυμανθεί στα 200 – 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας από το 2020, όταν η Τράπεζα ξεκίνησε να υλοποιεί το πλάνο της για την κάλυψη των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), σύμφωνα με το Στρατηγικό της Σχέδιο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα, ήδη από το 2019, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους Ευρώ 2,7 δισ., αξιοποιώντας τις αγορές κεφαλαίου και προσελκύοντας ζωηρό ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Αυτό επιβεβαιώνει την ισχυροποιημένη θέση της Τράπεζας στις κεφαλαιαγορές, παράλληλα με τη δραστική μείωση του Δείκτη ΜΕΑ σε μονοψήφιο ποσοστό και τη βελτίωση στην ποιότητα της κερδοφορίας.

Το νέο ομόλογο της Alpha Bank είναι ο δεύτερος τίτλος που εκδίδεται από ελληνική τράπεζα το 2022, σε μία χρονιά με μεγάλες προκλήσεις για τις αγορές χρέους παγκοσμίως. Είναι ενδεικτικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση της Τράπεζας, τον Δεκέμβριο του 2021, τα επιτόκια της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουν αυξηθεί από 0,12% και 0,81% για το πενταετές και το δεκαετές ομόλογο σε 4,27% και 5,05% αντίστοιχα.

Το SRB (Single Resolution Board) επέμεινε (αν και χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα) στο να τηρηθεί από τις τράπεζες το πρόγραμμα των εκδόσεων για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL) που εκτείνεται μέχρι το 2026, επιθυμώντας να υπάρξουν δείγματα πρόσβασης στις αγορές και κατά την τρέχουσα, δύσκολη χρονιά. ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα