Ο Ερντογάν επιχειρεί να φανεί ως ειρηνοποιός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο Ερντογάν επιχειρεί να φανεί ως ειρηνοποιός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν AP

Πριν τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αστάνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε ως ο παράγοντας που θα φέρει την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Λίγο πριν συναντηθεί (για μία ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες) με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να φορέσει το μανδύα του ειρηνοποιού.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη δυναμική που αποκτήθηκε παρά τις δυσκολίες στο πεδίο και να σταματήσουμε την αιματοχυσία το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της έκτης Σύνοδου κορυφής της Διάσκεψης για τη Συνεργασία και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Ερντογάν αυτοδιαφημίστηκε μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι “οι εντατικές προσπάθειες της Τουρκίας με τον ΟΗΕ και τις δυο πλευρές της σύγκρουσης για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων του πολέμου, έχουν κερδίσει την εκτίμηση όλου του κόσμου”.

Χαρακτήρισε, τέλος, απτά επιτεύγματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης τη μεταφορά σιτηρών και την ανταλλαγή κρατουμένων τον Σεπτέμβριο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Κατά τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν είναι πιθανό η τουρκική πλευρά να παρουσιάσει προτάσεις ειρήνευσης με στόχο την κατάπαυση του πυρός στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα